Vesten som frikjente 17-åringen?

Fire vernepliktige soldater som var vitne til at Rosenborg-supporter Rune Berg ble sparket og slått til døde utenfor diskotek Desibel i Oslo natt til 1. november er overbevist om at gjerningsmannen hadde på seg en rød boblevest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kan være identisk med vesten Dagbladet fotograferte to timer etter at familiefaren havnet i gata.

Gardistene Kjell Inge Sandnes og Peter Knutsen forklarte i retten at Berg segnet om rett ved siden av dem da han ble angrepet av en ungdom iført rød boblevest i køen til Desibel klokka halv to cupfinalenatta. Kort tid etterpå observerte de gjerningsmannen på dansegolvet inne på diskoteket.

Ikke i tvil

Befalsskoleelevene Ole Haga og Erlend Nordtun styrtet til da Berg segnet om. Ingen av dem er i tvil om at gutten som sparket og slo bar rød boblevest. Den tiltalte 17-åringen hadde på seg rød jakke. Derfor kunne han i går spasere ut av retten som fri mann etter 242 døgn på cella.

Gutten på bildet ble arrestert nærheten av åstedet halv fire samme natt. Politiet kjenner identiteten.

Må ha bevis

Statsadvokat Bjørn Soknes vil at etterforskningen blir gjenopptatt. Politiets oppgave blir trolig å finne ungdommen med rød boblevest, som er utpekt av minst fire vitner.

Fortsatt avskrives det ikke at 17-åringen som har tilstått voldshandlingene likevel snakker sant. Da må politiet framskaffe langt bedre bevis for at domstolen skal kunne dømme ham.

Flere muligheter står åpne:

  • Kan 17-åringen være skyldig i spark og slag mot Berg, slik han selv hevder, men går fri fordi vitner utpeker en annen gjerningsmann?
  • Kan 17-åringen ha følt seg presset til å påta seg skylden, enten av frykt for eller lojalitet til gjerningsmannen?
  • Kan unggutten på bildet ha lånt bort vesten til gjerningsmannen eller er han den politiet leter etter?
  • Befant det seg andre med rød boblevest i området?
1. NOVEMBER 1998 KL.03.30: To timer etter at Rune Berg segnet om etter slag og spark av en ung gutt i rød boblevest foretok politiet denne pågripelsen like ved åstedet.