Vestfoldbanen åpnet mellom Tønsberg og Skien

Feilen ved strømmen på Vestfoldbanen ble rettet på strekningen Tønsberg-Skien opp like før 23 i kveld. Trafikken begynner å gå som normal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togtrafikken på hele Vestfoldbanen stoppet på grunn av strømstans søndag kveld. Uvær i området gjorde det vanskelig å lokalisere feilen, men like før 23 var feilen rettet opp på deler av strekningen.

- Trafikken mellom Tønsberg og Skien skal begynne å gå som normalt, mens det fortsatt står mellom Tønsberg og Sande, sier vakthavende informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

Han sier det kraftige tordenværet i Vestfold har gjort det svært vanskelig å finne feilen og utbedre den, fordi det er livsfarlig å oppholde seg i høyspentmaster i slikt vær.

Ved 19.30-tiden gikk strømmen på strekningen mellom Eidanger og Lauve, og snaue to timer senere var hele Vestfoldbanen strømløs. Busser og drosjer tok seg av de mellom 500 og 1.000 passasjerene som ble rammet av strømstansen, men de måtte regne med venting og forsinkelser.

Også på Gjøvikbanen og Østfoldbanen var strømmen borte i en periode, men uregelmessighetene i Oppland og Østfold var mindre omfattende.

(NTB)