Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vestkantbarna i Oslo røyker stadig oftere marihuana

Trenden er motsatt i resten av landet.

RØYKER OFTERE: Stadig flere ungdommer ned i 14-årsalderen røyker marihuana på Oslos vestkant. Noen gjør det på dagtid og i skoletiden. Trenden er motsatt i resten av landet. Illustrasjonsfoto: Reuters/Andres Stapff/NTB Scanpix
RØYKER OFTERE: Stadig flere ungdommer ned i 14-årsalderen røyker marihuana på Oslos vestkant. Noen gjør det på dagtid og i skoletiden. Trenden er motsatt i resten av landet. Illustrasjonsfoto: Reuters/Andres Stapff/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere ungdommer ned i 14-årsalderen røyker marihuana på Oslos vestkant. Noen gjør det på dagtid og i skoletiden. Trenden er motsatt i resten av landet.

På landsbasis har cannabis-bruken gått ned de siste ti årene, men på Oslos vestkant er marihuanarøyking noe ungdommen stadig oftere tyr til, skriver Dagsavisen.

- Dette kjenner vi til, for det foregår mye som er ganske åpenlyst, sier politioverbetjent Hanne Persson ved forebyggende avdeling på Majorstua politistasjon.

Hun viser til statistikk fra resten av landet som viser at færre ungdommer bruker cannabis enn før. På vestkanten i Oslo har trenden snudd.

- Det er ikke vår erfaring at denne bruken går tilbake nå. Det er jo ikke nødvendigvis slik overalt, men i vårt distrikt har det vært slik en tid at ungdommenes holdning til disse stoffene har endret seg. Det virker som om legaliseringstanken er ganske fremtredende, sier Persson.

Norsk narkotikapolitiforenings leder Mette Rooth mener det er gutter, gjerne fotballgutter som har sluttet med trening og som nå kjeder seg, som er villig til å prøve narkotika. Jenter som bruker stoff, har gjerne større og mer synlige problemer, ifølge Rooth.

Forskjellen på dem som ruser seg på narkotika og dem som bruker alkohol, er at ungdommer med narkotikaproblemer oftere ruser seg på dagtid og i skoletiden, mens de som ruser seg på alkohol, gjør dette i helgene, understreker Rooth.

De yngste narkotikabrukerne politiet avslører, er i siste del av ungdomsskolen.

(NTB)