Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Juleværet:

Vestlandet kan få storm, mens Midt-Norge kan forvente den peneste jula

Bare ved kysten i Troms og i Vest-Finnmark kan du forvente hvit jul.

GRÅTT: Meteorologene sier at det ser ut til at det blir grått og vått i Sør-Norge mot jul. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GRÅTT: Meteorologene sier at det ser ut til at det blir grått og vått i Sør-Norge mot jul. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om du har et ønske om å feire jul med snø, bør du vurdere å reise nordover. Sier du deg fornøyd med oppholdsvær, holder det med å reise til Midt-Norge. Men hvis du har bestemt deg for å feire jul på Vestlandet, kan det hende at du må trosse regn og vind.

- Jo lengre nord du kommer, jo større er sjansene for å få snø i jula, sier statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Ida Fossli.

Uvær på Vestlandet

Fossli kan fortelle at det er større sjanser for uvær på Vestlandet, enn det er for at det blir en hvit jul.

- På Vestlandet ser det ut til at lavtrykk og vind vil skape uvær. Mens det kan komme snø på fjelltoppene, forklarer hun.

I Midt-Norge ser det ut til at man kan forvente den peneste jula med en god del oppholdsvær. Men heller ikke der er det mye håp for å få en hvit jul.

Snø på fjellet

- Der ser det ut til at at det kan bli oppholdsvær, men det er også sjanser for at det kommer sur østavind, sier Fossli.

På Østlandet avhenger det av hvor lavtrykket kommer. Fossli forklarer at foreløpig ser det ut til at det kan bli en del regn i lavlandet, mens det kan komme snø på fjellet.

Det er fortsatt ganske mildt i Nord-Norge, men det ser ut til at det kan komme snø på kysten i Troms og i Vest-Finnmark. Og ifølge Fossli er det der det er størst sjanse for at man kan feire jul med snø.

Det ser ut som om Vestlandet får den mildeste jula, mens Finnmarksvidda får den aller kaldeste, ifølge Fossli.

- Informasjonen hentes jo fra langtidsmodellen vår, så det er vanskelig å si noe sikkert om været. Men det er slik det ser ut nå, forklarer Fossli.

Kan bli storm

Meteorolog i StormGeo, Beathe Tveita, forklarer at både lillejulaften og julaften blir det grått og vått i hele Sør-Norge. Og i utsatte steder kan det komme kuling opp mot storm.

- Fra lillejulaften blir det opphold nord for Stad, men utover ettermiddagen på julaften blir det også nedbør her, sier Tveita.

I Midt-Norge blir det lite nedbør i starten av dagen, men kan komme regn og vind utover kvelden.

- Det blir litt snø i grensetraktene av Nordland, som brer seg nordover til indre strøk av Troms og Vidda til kvelden. Mens i Finnmark kan man feire for snø på julaften, sier Tveita.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!