VANT STORGEVINSTEN: Studenten fra Hordaland har blitt mangemillionær etter at han tilfeldigvis ble med i ett nettspill natt til i dag. Illustrasjon: Bettson.com
VANT STORGEVINSTEN: Studenten fra Hordaland har blitt mangemillionær etter at han tilfeldigvis ble med i ett nettspill natt til i dag. Illustrasjon: Bettson.comVis mer

Vestlending vant 92 millioner - nå snuser kommunen på skatten

Vinneren kan bli høyt skattet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 20-årene som vant 92 millioner kroner på nettspill, hadde overlatt mobilen til en bekjent da Dagbladet ringte i dag.

- Han vil ikke ha kontakt med mediene, forklarte mannen som tok telefonen.

Behersket rådmann Heller ikke på rådhuset i mannens hjemkommune, som ligger an til gode skatteinntekter på den enorme gevinsten, ble det gitt uttrykk for jubel i ettermiddag.

- Vi har ikke jublet idag, men vi gleder oss på vegne av denne ungdommen, og så får vi skje hva som skjer, sier rådmannen.

Selv om det i utgangspunktet bare er lottogevinster fra spill arrangert av Norsk Tipping som skal ha fritak fra skatt, sier han at også andre vinnere i enkelte tilfeller har sluppet skatt.

Derfor vil han avvente situasjonen, faktisk helt til neste skatteoppgjør er klart i 2012.

Holder jubelen tilbake Ifølge rådmannen er det mange uklarheter rundt en eventuell skatteinngang fra kjempegevinsten til kommunen, men han sier at det grovt sett er en tredjedel av skatten som tilfaller kommunen.

Ut fra en skattesats på 28 prosent, betyr det rundt ni millioner kroner til kommunen.

Men rådmannen maner til tilbakeholdenhet.

- Vi har ikke jublet for dette ennå. Først har vi lyst til å se det endelige resultatet, sier han til Dagbladet.