Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo - den delte byen

Vestli-foreldre starter aksjon for å trygge nærmiljøet

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at hovedstaden svartmales. Nå starter Vestli-innbyggerne med morgenaksjon, med smil og kaffe.

VIL TRYGGE NÆRMILJØET: I morgen tidlig starter foreldre på Vestli i Oslo en aksjon for å trygge nærmiljøet. Rektor på Vestli barneskole, Ellen Sundby, og hennes kolleger er også med, og printer nå ut løpesedler som skal deles ut fra i morgen tidlig. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VIL TRYGGE NÆRMILJØET: I morgen tidlig starter foreldre på Vestli i Oslo en aksjon for å trygge nærmiljøet. Rektor på Vestli barneskole, Ellen Sundby, og hennes kolleger er også med, og printer nå ut løpesedler som skal deles ut fra i morgen tidlig. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helga ble natternavnene på Vestli anbefalt å holde seg hjemme, for å unngå konfrontasjon med ungdommer, slik det skjedde helga før, da maskerte ungdommer kastet stein på natteravnene, like ved Vestli skole.

Det synes Vestli-innbyggerne er trist, og nå tar en gjeng foreldre grep. Fra og med i morgen tidlig deler de ut løpesedler og gir ut kaffe til innbyggerne i området.

- Vi begynner i morgen, for å få i gang foreldreengasjementet på Vestli. Både skole og politi ber om det, og vi vil gi foreldre noen virkemidler. Vi vil vise ungdommen at vi bryr oss om dem, sier Raymond Kristiansen, medlem av Vestli FAU og engasjert forelder.

Kaffe og smil

ENGASJERT: FAU-kontakt Raymond Kristiansen er en av initiativtagerne til en aksjon om å ta et ekstra tak for Vestli. Foto: Privat.
ENGASJERT: FAU-kontakt Raymond Kristiansen er en av initiativtagerne til en aksjon om å ta et ekstra tak for Vestli. Foto: Privat. Vis mer

Et lite bord vil bli satt opp utenfor Vestli T-banestasjon, og initiativtakerne vil smile, dele ut kaffe og oppfordre alle til å bry seg mer.

- Vi må ta kaffekoppen ut i nabolaget. Bli kjent med barna og foreldre, uansett norskkunnskaper. Vi må ta tak i problemene og forandre det negative til det positive, sier Kristiansen.

FAU-representanten er ikke glad for at Vestli blir omtalt som et sted med «svenske tilstander», og viser til at de har 97 prosent «herlige ungdommer».

- Vi må passe på at ungdommen vår ikke føler seg utenfor. Det er utenforskap-ungdommen som er målet for gjengene vi har. Vi må unngå at våre unge blir rekruttert, sier Kristiansen.

Feilaktig inntrykk

Også Oslos byrådsleder Raymond Johansen reagerer på måten flere strøk i Oslo blir omtalt. Han mener blant annet at det skapes et feilaktig inntrykk av ungdom på Holmlia.

- 97 prosent av ungdommen der har aldri vært i politiets søkelys. Av de resterende tre prosentene er to tredeler engangskriminelle. Den siste tredelen er såkalte gjengangere, sier Raymond Johansen til VG.

Intervjuet kommer etter periode med uro i flere av Oslos bydeler.

Fredag den 20. april kastet en ungdomsgjeng stein på natteravner i Vestli i Groruddalen, noe som igjen førte til at politiet ba organisasjonen slutte å patruljere området. Dagbladet var med natteravnene på patrulje 21. april.

BLE JAGET BORT: Fredag for en drøy uke siden ble natteravnerne på Vestli kastet stein på. Dagbladet var med på patrulje dagen etter, før natteravnerne ble oppfordret til å holde seg hjemme. Foto: Nina Hansen.
BLE JAGET BORT: Fredag for en drøy uke siden ble natteravnerne på Vestli kastet stein på. Dagbladet var med på patrulje dagen etter, før natteravnerne ble oppfordret til å holde seg hjemme. Foto: Nina Hansen. Vis mer

Flere politi

TRYGG HOVEDSTAD: Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opplever at Oslo er en trygg by og reagerer mot at det nå skapes et feil inntrykk av ungdom på østkanten i Oslo. Foto: NTB scanpix
TRYGG HOVEDSTAD: Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opplever at Oslo er en trygg by og reagerer mot at det nå skapes et feil inntrykk av ungdom på østkanten i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) har i ettertid forsterket politiet i området med 30 politifolk. Det er Raymond Johansen takknemlig for. Samtidig understreker han følgende overfor VG:

- Selvfølgelig er det trygt å oppholde seg i disse områdene. Jeg bor selv i Alna, og det har selvfølgelig vært episoder opp gjennom. Det jobber vi med, men å skape et bilde av at det er utrygt, blir feil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media