Oslo - den delte byen

Vestli-foreldre starter aksjon for å trygge nærmiljøet

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at hovedstaden svartmales. Nå starter Vestli-innbyggerne med morgenaksjon, med smil og kaffe.

VIL TRYGGE NÆRMILJØET: I morgen tidlig starter foreldre på Vestli i Oslo en aksjon for å trygge nærmiljøet. Rektor på Vestli barneskole, Ellen Sundby, og hennes kolleger er også med, og printer nå ut løpesedler som skal deles ut fra i morgen tidlig. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VIL TRYGGE NÆRMILJØET: I morgen tidlig starter foreldre på Vestli i Oslo en aksjon for å trygge nærmiljøet. Rektor på Vestli barneskole, Ellen Sundby, og hennes kolleger er også med, og printer nå ut løpesedler som skal deles ut fra i morgen tidlig. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne helga ble natternavnene på Vestli anbefalt å holde seg hjemme, for å unngå konfrontasjon med ungdommer, slik det skjedde helga før, da maskerte ungdommer kastet stein på natteravnene, like ved Vestli skole.

Det synes Vestli-innbyggerne er trist, og nå tar en gjeng foreldre grep. Fra og med i morgen tidlig deler de ut løpesedler og gir ut kaffe til innbyggerne i området.

- Vi begynner i morgen, for å få i gang foreldreengasjementet på Vestli. Både skole og politi ber om det, og vi vil gi foreldre noen virkemidler. Vi vil vise ungdommen at vi bryr oss om dem, sier Raymond Kristiansen, medlem av Vestli FAU og engasjert forelder.

Kaffe og smil

Et lite bord vil bli satt opp utenfor Vestli T-banestasjon, og initiativtakerne vil smile, dele ut kaffe og oppfordre alle til å bry seg mer.

- Vi må ta kaffekoppen ut i nabolaget. Bli kjent med barna og foreldre, uansett norskkunnskaper. Vi må ta tak i problemene og forandre det negative til det positive, sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer