«Vestlig» kjærlighet trumfer prestestyret

Ahmadinejad og ayatollahene klarer ikke å stoppe blomstene og kortene. Glad du slipper besøk av moralpolitiet i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Iranere har mange og gode grunner til å se litt mørkt på framtida. Stadig mer aggresive toner fra så vel Tehran som Jerusalem og Washington vitner om stridshandlinger som kan være i emning.

Demokratiet og friheten i det historiske landet er kanskje heller ikke all verden å snakke om. Men likevel blomstrer kjærligheten der, som i Vesten, på den 14. februar.

Og det må være en smule bittert for prestestyret og president Mahmoud Ahmadinejad. Historisk sett er valentinsdagen en kristen tradisjon, men de siste åra er det først og fremst USA og markedskreftene kjærlighetsdagen er blitt forbundet med.

Myndighetene gjør det de kan for å stoppe den umoralske oppblomstringen av kjærlighet, og har lagt ned forbud mot røde roser, kort og romantiske kaker.

Det stopper ikke iranerne.

- Jeg har ikke noen eksakte tall, men jeg tenker meg at alle jenter og gutter som er unge og har kjæreste eller noen de bryr seg om, feirer denne dagen, sier engelsklæreren Samira Shirazi.

Bakeren Golshan på bakeriet Delight lager romantiske kaker til tross for lovforbudet.

- Jeg vet at moralpolitiet kommer til å inspisere butikkene som selger valentinsprodukter i år og at de vil plage og straffe oss. Så loven er en ting, men jeg ser at alle gjør det, sier hun.