Vestlige ambassader skjerper sikkerheten etter hatdrap

Fire franskmenn drept av bande i saudi-arabisk ørken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Vestlige ambassader i Saudi-Arabia har rådet sine nasjoner til å være på vakt i frykt for at disse drapene signaliserer starten på nye anti-vestlige angrep, melder Agence France Presse.

De fire drapsofrene var blant tre franske familier som hadde besøkt et historisk område nord-vest i Saudi-Arabia. De ble skutt og drept av maskerte menn i ørkenen.

- I øyeblikket vet vi ikke om dette er en isolert hendelse, et hatangrep begått av lokale som ikke liker vestlige menesker, eller et forvarsel om nye angrep fra al-Quaida-relaterte militante som hadde et klimaks i 2004, sier Peter Howarth-Lees til AFP, en brite som leder et boområde for vestlige i Riyadh.

To av de drepte, Jean-Marc Bonnet og hans 17 år gamle sønn var muslimer, og saudi-arabiske aviser skrev i går at de ble bedt for i Profet-moskeen i Medina, islams nest helligste sted.

Den franske ambassaden har rådet sine 3600 landsmenn i området til å holde seg i ro og være forsiktige. Den amerikanske og britiske ambassaden har også oppfordret sine statsborgere til å være på vakt.

<strong><b>FRYKT:</strong></b> To amerikanske statsborgere drikker kaffe med en saudi-arabisk mann i hovedstaden Riyadh. Vestlige ambassader frykter anti-vestlige angrep etter drap på fire franskmenn. Foto: Scanpix/AFP
FRYKT: To amerikanske statsborgere drikker kaffe med en saudi-arabisk mann i hovedstaden Riyadh. Vestlige ambassader frykter anti-vestlige angrep etter drap på fire franskmenn. Foto: Scanpix/AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer