Vestlige kvinner banker menn

40 prosent av britiske menn får juling av sine kvinnelige partnere. Vestlige kvinner tyr oftere til vold enn menn gjør, hevder forskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge britiske forskere er kvinner mer voldelige enn menn innenfor hjemmets lune rede. Forskjellen er imidlertid at menn oftere tyr til grov vold.

34.000 britiske kvinner og menn har deltatt i undersøkelsen som er den største i sitt slag.

Konklusjonen er at kvinner oftere enn menn får voldsomme utbrudd. Den kvinnelige aggresjonen viser seg imidlertid oftest i form av knuffing, ørefiker og kasting av gjenstander. Den gir dermed færre alvorlige konsekvenser enn den mannlige volden.

Undersøkelsen viser at 40 prosent av de britiske mennene har blitt påført skader av sine kvinnelige partnere. Det er langt høyere enn tidligere antatt, ifølge Aftonbladet.

- Vi får inn stadig flere klager fra menn som er mishandlet av sine kvinnelige partnere, sier doktor Malcolm George ved London University.

Det er heller ikke bare selvforsvar som forklarer kvinnenes vold. I halvparten av voldstilfellene er det kvinnene som har startet krangelen.

Forskerne hevder at det er vestlige kvinner som slår mest og hardest. Dette tror forskerne skyldes at vestlige kvinner er så godt som økonomisk jevnstilte med menn, og derfor ikke redde for å avslutte et forhold.