- Vestlige lands helsevesen sårbart for ebola

Et dårlig utviklet helsevesen gjør ebolaepidemien vanskelig å stoppe i Vest-Afrika, understreker Verdens helseorganisasjon (WHO). Men også vestlige lands helsevesen er sårbart, mener mannen som oppdaget viruset.

SÅRBART: Peter Piot, som var med på å oppdage ebolaviruset i 1976, mener at vestlige lands helsevesen er sårbart for ebola, og sier han ikke er overrasket over at en spansk sykepleier ble smittet av viruset i Madrid.  Foto: Denis Balibouse/REUTERS/SCANPIX
SÅRBART: Peter Piot, som var med på å oppdage ebolaviruset i 1976, mener at vestlige lands helsevesen er sårbart for ebola, og sier han ikke er overrasket over at en spansk sykepleier ble smittet av viruset i Madrid. Foto: Denis Balibouse/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om det uunngåelig vil dukke opp flere tilfeller av ebolasmitte i Europa, er man godt forberedt, og sykdommen kan kontrolleres, ifølge WHO. Peter Piot, som var med på å oppdage ebolaviruset i 1976, mener derimot at også vestlige lands helsevesen er sårbart. Det melder BBC.

Utspillet fra Piot, som er rådgiver for WHO, kommer etter at det mandag ble kjent at en spansk sykepleier i Madrid hadde blitt smittet av det fryktede viruset.

- Jeg er ikke overrasket over at hun ble smittet, sier Piot.

Sykepleieren er den første personen som blir smittet utenfor Afrika. Smittetilfellet ble kjent samme dag som en norsk lege fikk påvist ebola i Sierra Leone. Den norske kvinnen, som jobber for Leger Uten Grenser, kom tirsdag til Norge og ligger nå i isolat på Oslo universitetssykehus Ullevål.

Verdenssamfunnet har delt ansvaret for de tre hardest rammede landene i Vest-Afrika mellom seg, og Norge har koblet seg på den britiske innsatsen i Sierra Leone, opplyste forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) mandag. Hva slags støtte Norge skal bidra med, skal etter planen bli klart på et møte i London på onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer