Vet alt om snuoperasjoner

John Arne Riise og Tuftes Lars Olav Karlsen har én ting til felles: Begge vet alt om å snu håpløse utgangspunkt til suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNSVANN/SAS-HOTELLET (Dagbladet): Riise har vært med på en av de mest eventyrlige snuoperasjonene i fotballhistorien - mens Karlsen har gått fra å være en nerdete gutt til å bli en av Norges største TV-yndlinger.

I går møttes de to utenfor SAS-hotellet etter landslagets resitusjonstrening på Sognsvann. Dagen etter 1- 0-tapet mot Tsjekkia avskriver mange Norges muligheter til å nå VM i Tyskland neste år.

Det gjør ikke John Arne Riise - og med god grunn:

25. mai i år var han sentral da Liverpool skapte fotballhistorie. I Champions League-finalen mot Milan ble Liverpool rundspilt og lå under 3- 0 til pause. I løpet av seks ufattelige minutter i andre omgang scoret Liverpool tre ganger - og vant til slutt finalen på straffer.

Gjorde det umulige

Nå står Riise overfor nok et håpløst utgangspunkt. Men få vet bedre enn Liverpool-proffen at større mirakler har skjedd enn at Norge slår ut Tsjekkia i Praha.

-  Vi trenger at alle er optimister nå. På en god dag skal vi klare det. Jeg vet jo godt hvordan ett eneste mål kan snu opp ned på alt, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Han husker godt hva som ble sagt da Liverpool-spillerne gikk i garderoben ved pause, med 0- 3 å hente opp.

GODE RÅD: Tuftes Lars Olav Karlsen var på vei til Harry Potter-premiére, men tok seg tid til å gi John Arne Riise noen velmenende råd mellom pølsebitene utenfor SAS-hotellet i går: Landslagsgutta må våge å skyte mer. Det er bedre med fem skudd mot mål enn ingen, påpeker Lars Olav. Foto: Ole C.H. Thomassen
GODE RÅD: Tuftes Lars Olav Karlsen var på vei til Harry Potter-premiére, men tok seg tid til å gi John Arne Riise noen velmenende råd mellom pølsebitene utenfor SAS-hotellet i går: Landslagsgutta må våge å skyte mer. Det er bedre med fem skudd mot mål enn ingen, påpeker Lars Olav. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Vi visste jo at Milan ikke akkurat er et lag som slipper inn tre mål for ofte - og særlig ikke i løpet av én omgang.

-  Det vi sa til hverandre i garderoben var at vi måtte holde hodet oppe og ikke dumme oss ut enda mer. «La oss bevise at vi fortjener å være her vi er», ble vi enige om, og gikk på banen for å få et tidlig mål. Og da Gerrard scoret fikk jeg troen på at det kunne gå. Vi kan gjøre det samme nå, sier John Arne Riise.

Heldigvis trenger ikke Norge tre mål mot Tsjekkia - det holder med ett for å få ekstraomganger, så lenge Tsjekkia ikke scorer.

Og om Norge skulle slå ut Tsjekkia i Praha, vil Riise rangere det slik:

-  Det vil være en like stor prestasjon som det vi gjorde med Liverpool.

Lyst på pølse

Riise gliste bredt da en pølsespisende Lars Olav Karlsen kom for å hilse på utenfor SAS-hotellet i går.

-  No fikk «e» også lyst på pølse, lo Riise. I bakgrunnen lurte André Bergdølmo og Steffen Iversen med seg hver sin kebabmeny inn på hotellet.

Karlsen står oppført som autografjeger i telefonkatalogen, bor i Tullinsgate like ved SAS-hotellet - og hevder han «tilfeldigvis var i området» da han støtte på Riise.

-  Jeg er egentlig på vei til Harry Potter-premiere, forklarer Karlsen.

-  Men jeg har møtt Riise 3-4 ganger nå, og det er like hyggelig hver gang. På torsdag inviterte han meg til hotellet og signerte en drakt for meg. Jeg har jo hørt visse rykter om han og Carew, men begge - spesielt John Arne - er utrolig sympatiske, skryter Tufte-helten.

Fra å være en som sjelden fikk damene til å se sin vei, er hverdagen nå en helt annen for Karlsen.

-  I forhold til John Arne er jeg jo ingenting, men for et par minutter siden var det ei jente som først bare smilte til meg, og så sa «å, du er så søt». Det skjedde jo ikke akkurat sinnssykt ofte før, medgir Lars Olav.

MUNTERT: Hjertelig møte mellom John Arne fra Liverpool og Lars Olav fra Tufte.
UTSPILT: Riise mot Nedved.
UTSPILT: Lars Olav fintes ut av Anja fra TV Norge.