Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet du hvem hun er?

«Jane Doe» funnet i Manhattan med hukommelsestap.

-VIL BARE VITE HVEM JEG ER: «Jane Doe» er mellom 14 og 17 år, og ble funnet utenfor et barnehjem i Manhattan med fullstendig hukommelsestap. Foto: NYC Administration for Children's Services
-VIL BARE VITE HVEM JEG ER: «Jane Doe» er mellom 14 og 17 år, og ble funnet utenfor et barnehjem i Manhattan med fullstendig hukommelsestap. Foto: NYC Administration for Children's Services Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): For to uker siden dukket denne jenta opp på Manhattan i New York, uten å vite hvor hun bor, hvem familien hennes er, hvem hun selv er, eller navnet sitt.

- Jeg vil bare vite hvem jeg er, sier den blonde jenta, som ble funnet 9. oktober, i en pressemelding fra New York City Administration for Children's Services.

- Jeg vil vite hva som har skjedd med meg.

Kalles «Jane Doe»
Den mystiske jenta ble funnet rundt midnatt utenfor et barnehjem for ungdommer på Manhattan. En sikkerhetsvakt så henne gå alene langs gata, og ropte etter henne. Da hun ikke reagerte, ringte han politiet.

Organisasjonen som driver barnehjemmet sier til CNN at hun ikke bodde der, og heller ikke så ut til å ville søke tilflukt der.

Nå går jenta under kallenavnet «Jane Doe», den amerikanske vrien på «NN».

Hun er 168 centimeter høy, lys i huden, med kort, rett blondt hår og blå øyne. Leger som har undersøkt henne, anslår at hun er mellom 14 og 17 år gammel.

Ingen etterlysningner
Politiet synes det er merkelig at ingen har kontaktet dem angående jenta, og derfor søker de publikums hjelp i håp om å gjenforene henne med familien.

- Vanligvis får vi mange henvendelser angående ungdommer. Vi er bekymret siden det er gått så lang tid, og vi ikke har klart å identifisere henne, sier talsmann for politiet Christopher Zimmerman til CNN.

- Hun er trygg hos oss, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe henne, men hun trenger å finne familien sin.

Har bodd på gata
Da hun ble funnet hadde «Jane Doe» på seg grønne militærbukser, en svart skjorte og svarte joggesko.

Hun har et fem til ti centimeter langt arr på venstre side av ryggen, og hadde en svart, håndskrevet fødselsdagshilsen på armen. Hilsenen var adressert til et navn av japansk opprinnelse.

Ifølge politiet har hun dårlig tannhelse, noe som tyder på at hun har bodd på gata en tid.

Skrev navnet «Amber»
Nylig skrev «Jane Doe» navnet Amber, og har reagert på navnet ved enkelte anledninger. Likevel vet hun ikke om det er det hun heter.

Det eneste hun har husket så langt, er et utdrag fra en roman som heter «Fool's Fate» av forfatteren Robin Hobb.

Jenta liker godt å lese og skrive, og har ingen spesiell dialekt eller aksent. Hun har prøvd seg på eksamener for elever ved videregående skole, og klarer fint å gjøre matematikk.

I tillegg kan hun naturfagsstoff og historie, selv om hun ikke husker å ha lest det.

Kom til Norge med hukommelsestap
Dette er ikke første gang en ungdom har dukket opp med fullstendig hukommelsestap.

Sommeren 2003 kom Mr. X til Oslo uten å vite hvem han var eller hvor han hørte hjemme.

Politiet etterlyste ham nasjonalt og internasjonalt, men ingen savnet ham.

Det tok over tre år før han fikk tilbake hukommelsen. Les historien hans her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media