MARTIN KOLBERG: Ifølge flere offentlige ansatte i Lier kommune skal Martin Kolberg ha stilt spørsmålet "Vet du ikke hvem jeg er?" da han fikk avslag på konkrete forespørsler, krav eller ønsker, skriver Drammens Tidende i dag. Kolberg avviser på det sterkeste at dette er tilfelle.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
MARTIN KOLBERG: Ifølge flere offentlige ansatte i Lier kommune skal Martin Kolberg ha stilt spørsmålet "Vet du ikke hvem jeg er?" da han fikk avslag på konkrete forespørsler, krav eller ønsker, skriver Drammens Tidende i dag. Kolberg avviser på det sterkeste at dette er tilfelle. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

«Vet du ikke hvem jeg er?»

Martin Kolberg ble provosert da han fikk beskjed om at alle behandles likt, hevder offentlig ansatt i Lier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at både rådmannen og kommuneadvokaten i Lier følte seg presset av Martin Kolberg da hans stedatter ble anmeldt for bedrageri av Lier kommune.

Det hele skal ha bakgrunn i en telefonsamtale mellom Ap-nestoren og rådmann Hans-Petter Christensen.

I dag skriver Drammens Tidende at enda flere offentlige ansatte hevder seg forsøkt presset av Kolberg.

«Vet du ikke?» Avisa skriver at de har vært i kontakt med flere offentlige ansatte, blant annet undervisningsinspektør Jorunn Schwencke, som hevder å ha blitt oppringt av Kolberg med spørsmålet:

«Vet du ikke hvem du snakker med?».

Ifølge Schwencke ønsket Kolberg å påvirke skoletilbudet barnebarnet hans fikk.

- Han fortalte meg hva han mente jeg burde gjøre, men jeg sto på mitt, sier hun til Drammens Tidende.

Ifølge skoleinspektøren falt ikke dette svaret i god jord hos Ap-politikeren.

«Vet du hvem du snakker med?», skal han da ifølge henne ha spurt.

Schwencke skal ha bekreftet at hun gjorde det.

- Da vet du at jeg har makt og kan bruke den. Om du vet ditt eget beste gjør du det datteren min ønsker, skal Kolberg da ha sagt, hevder Schwenche videre overfor avisa.

- Veldig provosert En liknende opplevelse mener Elisabeth Torgersen, saksbehandler i Nav, at hun hadde med Ap-politikeren.

Kolberg ringte ifølge henne fordi han ønsket opplysninger om et familiemedlem. Det fikk han ikke.

- Vet du ikke hvem jeg er? spurte han meg, hevder Torgersen overfor Drammens Tidende.

Kolberg avviser Overfor avisa avviser Kolberg å ha brukt spørsmålet «Vet du hvem jeg er?». Han reagerer sterkt på beskyldningene.

- Det er en stigmatisering det ikke er grunnlag for. Jeg kan overhodet ikke huske å ha sagt det, sier han.

Bekrefter rådmann-telefoner I en pressemelding kommenterte Martin Kolberg i går telefonene han tok til rådmannen i Lier kommune:

- Jeg bekrefter at jeg da tok kontakt med rådmannen i Lier for å spørre om bakgrunnen for anmeldelsen. Det samme gjorde jeg med Kommuneadvokaten. Begge samtalene hadde bare en hensikt, å fastslå bakgrunnen for anmeldelsen. Jeg ga uttrykk for mitt syn, men presset ikke på noen måte, eller ba om at anmeldelsen ble trukket. Jeg var selvsagt engasjert, sakens alvor tatt i betraktning, sier Martin Kolberg i pressemeldingen.

Ap-nestoren forteller at det har vært uenigheter mellom familien og kommunen.

- Det er i de senere år etablert gode ordninger rundt mitt barnebarn. Men ofte etter mange og lange ankeprosesser. Som veldig mange andre med hjelpetrengende barn og barnebarn har også vi opplevd å måtte kjempe for å få innfridd våre lovmessige rettigheter. Lier kommune har i mange sammenhenger bidratt positivt, men det har også vært uenigheter.

- Bemerkelsesverdig av kommuneledelsen Martin Kolberg forteller videre at han anser dette som en privatsak, men at den offentlige omtalen som nå har kommet rammer både hans stedatter og barnebarn. Deretter retter han kraftig skyts mot kommuneledelsen i Lier:

- At kommunens administrative ledelse mener det er riktig å bringe disse opplysningene ut i offentlighet, etter om lag 1 ½ år, må de selv ta ansvar for. Det rammer ikke bare meg, men også min stedatter og barnebarn. At ordføreren stiller seg bak en slik forvaltning er svært bemerkelsesverdig.