Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet fortsatt ikke hvorfor Håvard (18) ble drept

Den siktede framstilles for varetektsfengsling i morgen.

DREPT: Håvard Pedersen (18) fra Vadsø ble knivdrept lørdag kveld. - En strålende gutt, forteller rektor ved Vadsø videregående. Foto: Privat.
DREPT: Håvard Pedersen (18) fra Vadsø ble knivdrept lørdag kveld. - En strålende gutt, forteller rektor ved Vadsø videregående. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt ikke kjent hvorfor 18-årige Håvard Pedersen ble knivstukket og drept lørdag kveld.

Den siktede i saken skal være en 17 år gammel afghansk asylsøker med midlertidig opphold.

Ifølge politiet skal 18-åringen ha blitt drept med en «knivliknende gjenstand». Mannen fra Vadsø var på jobb på Coop Byggmix da hendelsen inntraff.

Ukjent motiv

Finnmark politidistrikt opplyser til Dagbladet at det ennå ikke er klart hvorfor Håvard Pedersen ble knivstukket og drept. Den siktede skal avhøres i dag og blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag klokka 09:00.

Etterforskningsleder Steffen Andreassen sier til NRK at de skal forsøke å finne ut om det er en eventuell relasjon mellom de to.

- Det er viktig for oss å avdekke hvorfor dette skjedde, sier etterforskningslederen.

Pågrepet etter to timer

Den siktede 17-åringen ble pågrepet søndag kveld etter en to og en halv times leteaksjon. Da den antatte gjerningsmannen ble funnet hoppet han i sjøen, og ble pågrepet i vannet.

Det knivliknende drapsvåpenet er ennå ikke funnet.

Politiet har tidligere fått meldinger om at den siktede skal ha forfulgt andre personer. Den drepte skal ikke være en av disse.

PRESSEKONFERANSE: Politiets pressekonferanse etter knivdrapet i Vadsø lørdag kveld. (f.v) Unni Pedersen Stock, leder for Varanger politistasjonsdistrikt, påtaleansvarlig Ylva Helen Kvikkstad, etterforskningsleder Steffen Andreassen og fungerende ordfører Otto Strand. Foto: Ole Gunnar Onsøien / iFinnmark / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiets pressekonferanse etter knivdrapet i Vadsø lørdag kveld. (f.v) Unni Pedersen Stock, leder for Varanger politistasjonsdistrikt, påtaleansvarlig Ylva Helen Kvikkstad, etterforskningsleder Steffen Andreassen og fungerende ordfører Otto Strand. Foto: Ole Gunnar Onsøien / iFinnmark / NTB scanpix Vis mer

Psykisk helsetilstand

Den siktedes forsvarer Vidar Zahl Arntzen opplyste til VG søndag at den siktede ikke skulle avhøres på søndag på grunn av hans psykiske helsetilstand.

– Jeg har ikke gått inn på saken, fordi han er ikke i form til det, skrev han i en SMS til avisa.

Ifølge iFinnmark skal butikken hvor hendelsen inntraff fortsatt være avsperret, hvor politiet jobber med å undersøke lokalene.

- I tillegg arbeider politiet med å hente ut film fra overvåkingskameraene der inne, sier Andreassen til avisa.

- En flott gutt

I juni ble Håvard Pedersen ferdig med 13-års skolegang. Rektor ved Vadsø videregående skole Gunhild Snevoll forteller til Dagbladet at 18-åringen var en fin gutt som var glad i skolen.

- Og han var glad i menneskene rundt seg. En strålende gutt, sier hun.

Hun beskriver situasjonen som «uforståelig».

- Man kan jo tenke seg når noe slikt skjer i et samfunn hvor «alle kjenner alle». Vi er i sjokk, sier rektoren.

GLAD I MENNESKER: 18 år gamle Håvard Pedersen var en flott gutt som var glad i mennesker, forteller rektoren ved Vadsø videregående skole. Foto: Privat
GLAD I MENNESKER: 18 år gamle Håvard Pedersen var en flott gutt som var glad i mennesker, forteller rektoren ved Vadsø videregående skole. Foto: Privat Vis mer

Kriseteam

Kommunen med rundt 6000 innbyggere åpnet Vadsø Scandic hotell for ungdom som ønsket å samles etter hendelsen.

- Han gikk akkurat ut av skolen nå før sommeren. Det er så grusomt og trist at det nesten ikke er til å fatte, sa Snevoll tidligere til NRK.

18-åringens vennekrets skal ha vært samlet på Scandic-hotellet søndag kveld, hvor helsepersonell også var tilgjengelig, ifølge NRK.

- Fokus på å følge opp

Fungerende ordfører Otto Strand skriver i en pressemelding mandag at Vadsø kommune er i gang med å følge opp de ulike berørte i saken. Han forteller videre at kriseteamet i kommunen kom i gang med arbeidet allerede i helgen.

- Kommunen er også arbeidsgiver for noen av de pårørende, og disse vil bli fulgt opp på egnet måte, skriver den fungerende ordføreren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!