Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet fremdeles ikke hvem dødsofferet er

Mann i 30-åra ble påkjørt av den løpske bussen ved Carl Berners plass.

UTE AV KONTROLL: Den svære leddbussen kom ut av kontroll ved Carl Berners plass søndag kveld. Den kjørte ned en trafikklysstolpe og fotgjengeren, før den braste inn i et juletremarked og krasjet i en mur. Foto: Fredrik Hove / NTB Scanpix
UTE AV KONTROLL: Den svære leddbussen kom ut av kontroll ved Carl Berners plass søndag kveld. Den kjørte ned en trafikklysstolpe og fotgjengeren, før den braste inn i et juletremarked og krasjet i en mur. Foto: Fredrik Hove / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To dager etter den tragiske ulykken der en leddbuss kom ut av kontroll ved Carl Berners plass i Oslo og kjørte ned en mann som døde av skadene, vet politiet fremdeles ikke hvem dødsofferet er.

- Vi jobber fremdeles med å identifisere ham, opplyser Unni Grøndal, pressesjef ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

På bar bakke Den avdøde mannen, som antas å være i 30-åra og av utenlandsk opprinnelse, hadde ikke ID-dokumenter på seg, og politiet måtte derfor starte på bar bakke med tanke på å finne ut hvem han er.

Sjåføren som satt bak rattet på bussen fra selskapet Ruter, har så langt ikke blitt avhørt.

- Vi håper å få avhørt henne i løpet av dagen, sier Grøndal, som opplyser at den tekniske og taktiske etterforskningen fortsetter, med udnersøkelser av bussen og vitneavhør.

Undersøkes Det er uklart hvorfor 31-bussen plutselig kom ut av kontroll. Bussen var tømt for passasjerer etter en kollisjon med en bil, og bare føreren befant seg inni det store kjøretøyet, som kom i bevegelse og kjørte ned en trafikklyktestolpe og fotgjengeren, før den braste inn i et juletreutsalg og krasjet i en mur.

Leddbussen blir nå undersøkt av Havarikommisjonen for veitrafikk, i samarbeid med politiet og Vegvesenet. De leter etter tekniske spor som kan kaste lys over tragedien.

- Det er for tidlig å si noe om årsak ennå - det vil ta noen dager, sier Havarikommisjonens direktør William J. Bertheussen til Dagbladet.

To ulykker på et døgn Havarikommisjonen undersøker også Ruter-bussen fra dødsulykken på Rommen i Groruddalen bare et knapt døgn før Carl Berner-ulykken. Sjåføren og en passasjer omkom da 321-bussen, på vei fra Oslo sentrum til Lillestrøm, kjørte av Trondheimsveien og rullet rundt.

De to kjøretøyene står ved siden av hverandre i Vegvesenets verkstedshall på Risløkka nær Økern, der de tekniske undersøkelsene foregår. Men også for 321-bussens vedkommende er det for tidlig å konkludere med årsak, sier Bertheussen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media