Vet han har rett

Navn: Oddbjørn Jonstad Alder: 55 Yrke: Formann i Oppegård Frp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han braste inn i den nasjonale politiske manesjen ved å fly i synet på en ung kvinne på torget på Kolbotn. Formannen i Oppegård Fremskrittsparti, Oddmund Jonstad, ville bruke hennes unge og myke byste som papirkurv for hennes medbrakte løpesedler som protesterte mot hans framskrittspartipolitikk. Oppegård er Akershus-kommunen sør for hovedstaden med 22500 innbyggere hvor Jan Pettersen i mange år var ordfører. Her bor den solide borgerlighet i et bredt utvalg av ferdighus. Her bor også statsministeren i rommelig blokkleilighet.

Oddmund Jonstad kommer opprinnelig fra Naustdal i Sunnfjord. Han er utdannet elektroingeniør fra NTH og jobber i Siemens Norge. Når han ikke er på jobb eller bedriver politikk eller skriver leserbrev til Aftenposten og lokalavisa Østlandets Blad, løper han turorientering hvor han hvert år oppnår gullmerket. I en samtale med Dagboka benekter han at han er ekstremist eller kranglefant:

- Jeg sier bare det jeg mener. Jeg jatter ikke med noen.

Den som vil bli bedre kjent med Jonstad og skjønne hva han står for, skal hjemsøke basen i Aftenposten og gå gjennom hans leserinnlegg de siste åra. De er mange og sterkt poengterte. Her finner man en forklaring på hvorfor russiske horer strømmer inn i Nord-Norge: «Hvorfor er behovet for disse kvinnene så kjempestort? Med fare for å pådra meg all verdens kvinnelige vrede, vil jeg påstå at kvinnekulturen har tatt en retning som medfører et betydelig seksuelt underskudd i landet... Hvis de kvinnene som har stått frem i mediene i denne saken er representative for kvinneligheten i Nord-Norge, kan man tenke seg til at noen av problemene ligger der...»

I et annet leserinnlegg konstaterer han at en norsk drosjesjåfør var en rolig, behersket person, mens de fremmedkulturelle sjåførene har brakt sin opphissende massesuggesjonskultur og aggressivitet inn i drosjenæringen. Med en slik grunnholdning er det kanskje ikke så underlig at han vil internere flyktninger og asylsøkere i leirer før de blir sendt tilbake. I større grad kan man undres over at han blir gjort til partiets fremste kandidat i kommunen. Men går man inn på Oppegård Fremskrittspartis hjemmesider, finner man at partiet har 35 betalende medlemmer.

Det beste med Frp, ifølge Jonstad, er at de vet de har rett. Det verste er at Janteloven er så utbredt i partiet. Snart vil han også oppleve Carl Ivars lov: Den er død som går mot meg.