Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet han noe om drapet på Malin (16) også?

Drap i Gøteborg i 1994 har klare likhetstrekk med Falun-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går tilsto den 42 år gamle lastebilsjåføren drapene på 10 år gamle Engla for halvannen uke og på 31 år gamle Pernilla Hellgren i Falun for åtte år siden.

I dag skal politiet fortelle mer om hva 42-åringen har sagt - og om han også kjenner til andre uoppklarte drap.

Svensk politi og krimeksperter har i mange år trukket skarpe paralleller mellom drapet på Pernilla Hellgren i 2000 og et uoppklart drap i Gøteborg allerede 1994.

-Store likhetstrekk

Det er mange likhetstrekk i det uoppklarte drapet på 16 år gamle Malin Olsson for 14 år siden og det som skjedde med Pernilla Hellgren.

- Likhetene mellom disse drapene er så store at det ville være en tjenestefeil av politiet ikke å utrede om det er samme drapsmann som har vært på ferde i Gøteborg i 1994 og i Falun i 2000, sa professor Leif GW Persson til expressen.se i fjor høst etter at det var kommet inn nye tips i Falun-saken.

Tips etter tv-program

Politiet fikk flere titalls henvendelser i november at at drapet på den 31 år gamle kvinnen i Falun ble belyst i tv-programmet «Etterlyst» på svensk TV3.

 TILSTO TO DRAP:  I går tilsto Anders Eklund (42) drapene på 10 år gamle Engla og på 31 år gamle Pernilla Hellgren. Det siste drapet skjedde for åtte år siden, og i dag skal politiet fortelle om eventuelle koblinger mot andre uoppklarte drap. Foto: POLITIET/Expressen.
TILSTO TO DRAP: I går tilsto Anders Eklund (42) drapene på 10 år gamle Engla og på 31 år gamle Pernilla Hellgren. Det siste drapet skjedde for åtte år siden, og i dag skal politiet fortelle om eventuelle koblinger mot andre uoppklarte drap. Foto: POLITIET/Expressen. Vis mer

Et anonymt tips pekte på en navngitt drapsmann - Anders Eklund som i går ettermiddag tilsto drapet både i Falun og på 10 år gamle Engla. Etter den tilståelsen har koblingen til Gøteborg-drapet fått ny næring.

Politiet har avhørt over 3.000 personer og sikret over 700 DNA-spor i forbindelse med det åtte år gamle drapet i Falun.

Konfrontert med politiets bevismaterialet i Falun-saken, valgte 42-åringen å tilstå dette drapet før han sa at det var han som hadde drept Engla. Det skriver nyhetsbyrået TT.

Begge tilståelsene kom i avhør med to kvinnelige politietterforskere.

Drapet på 16 år gamle Malin Olsson i Gøteborg har ikke blitt oppklart på de 14 årene som har gått. Hvis ikke Anders Eklund har hatt noe å fortelle nå.

Kroppene i samme stilling

16-åringen skilte lag med noen venner ved en bensinstasjon seint på kvelden 24. juli 1994. Dagen etter ble hun funnet myrdet på en kirkegård. Seks år seinere ble Pernilla Hellgren myrdet på samme måte:

Kvalt, avkledd og kroppen plassert i samme stilling som drapsofferet i Gøteborg
seks år tidligere.
 

image: Vet han noe om drapet på Malin (16) også?

I begge tilfeller har drapsmannen rotet gjennom lommene til ofrene og tatt med seg små «trofeer» som lommebok, filofax og mobiltelefon.

DREPT I 1994: 16 år gamle Malin Olsson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media