Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet hvem drept norsk borger (39) i Serbia er

- Skutt av serbiske spesialstyrker like ved hjemmet.

 DREPT ETTER SKYTING:  Den drepte norske statsborgeren blir båret bort etter skuddvekslingen med serbisk politi i grensebyen Presevo lørdag morgen. Foto: videograb med tillatelse fra RTS.
DREPT ETTER SKYTING: Den drepte norske statsborgeren blir båret bort etter skuddvekslingen med serbisk politi i grensebyen Presevo lørdag morgen. Foto: videograb med tillatelse fra RTS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske myndigheter jobber i kveld med å få bekreftet identiteten til den norske statsborgeren, som ifølge navngitte politi- og rettskilder i Serbia ble drept av serbiske spesialstyrker, Gendarmeriet, lørdag morgen.

Mannen er oppgitt å være 39 år gammel.

- Vi har fått opplyst en identitet på den drepte, og jobber nå for å få bekreftet det og andre opplysninger om hva som har skjedd. Vi fikk informasjon i dag tidlig, og undersøker fortsatt gjennom vår ambassade i Beograd, opplyser UDs pressetalsmann Frode Overland Andersen til Dagbladet.

Det skal ifølge mediene Titulli og Kurir ha vært en skuddveksling mellom den drepte mannen og politiet etter at mannen skal ha angrepet politiet etter å ha vært i konflikt med en annen person. Ifølge avisene er en politimann alvorlig skadet i bakhodet i forbindelse med hendelsen.

Politiet ble varslet om en konflikt mellom den norske statsborgeren og en annen person like etter klokka 07 idag i byen Presevo, som ligger sør i Serbia ved grensen til nabolandet Makedonia.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal den norske statsborgeren ha stjålet geværet til en politimann han først angrep med murstein.

Bodde ved drapsstedet Den norske statsborgeren bor ifølge serbisk politi og lokale medier i sentrum av Presevo sammen med sin kone fra Montenegro.

Ifølge flere serbiske medier skal han ha angrepet en politimann med murstein.

Han skal ha skutt mot en minibuss med serbiske grensesoldater på vei hjem fra nattskift. Deretter forskanset han seg i egen leilighet, som ble stormet av politi.

Det er uvanlig store politistyrker i Presevo, som er en av de viktigste grenseportene inn i Serbia og videre inn i Ungarn og Schengen av flyktninger fra Syria, Midtøsten forøvrig og fra Afrika. Våpensmugling er også en årsak til den intense grensekontrollen.

Presevo med om lag 35 000 innbyggere har stor majoritet av innbyggere med albansk bakgrunn.

Men politisjefen i provinsen Pcinjas hovedstad Vranje sier til lokale medier at konflikten som den norske statsborgeren var innblandet i, ikke har noe med etniske motsetninger i gjøre.

Hele Norges coronakart