Vet hvem drept norsk borger (39) i Serbia er

- Skutt av serbiske spesialstyrker like ved hjemmet.

DREPT ETTER SKYTING:  Den drepte norske statsborgeren blir båret bort etter skuddvekslingen med serbisk politi i grensebyen Presevo lørdag morgen. Foto: videograb med tillatelse fra RTS.
DREPT ETTER SKYTING: Den drepte norske statsborgeren blir båret bort etter skuddvekslingen med serbisk politi i grensebyen Presevo lørdag morgen. Foto: videograb med tillatelse fra RTS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske myndigheter jobber i kveld med å få bekreftet identiteten til den norske statsborgeren, som ifølge navngitte politi- og rettskilder i Serbia ble drept av serbiske spesialstyrker, Gendarmeriet, lørdag morgen.

Mannen er oppgitt å være 39 år gammel.

- Vi har fått opplyst en identitet på den drepte, og jobber nå for å få bekreftet det og andre opplysninger om hva som har skjedd. Vi fikk informasjon i dag tidlig, og undersøker fortsatt gjennom vår ambassade i Beograd, opplyser UDs pressetalsmann Frode Overland Andersen til Dagbladet.

Det skal ifølge mediene Titulli og Kurir ha vært en skuddveksling mellom den drepte mannen og politiet etter at mannen skal ha angrepet politiet etter å ha vært i konflikt med en annen person. Ifølge avisene er en politimann alvorlig skadet i bakhodet i forbindelse med hendelsen.

Politiet ble varslet om en konflikt mellom den norske statsborgeren og en annen person like etter klokka 07 idag i byen Presevo, som ligger sør i Serbia ved grensen til nabolandet Makedonia.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal den norske statsborgeren ha stjålet geværet til en politimann han først angrep med murstein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer