Vet hvem han er

Navnet på den påstått korrupte politimannen er kjent av Økokrim. Måneder med nitid etterforskning og avhør av kriminelle har pekt ut en høyt betrodd polititjenestemann. Økokrims problem skal være at de mangler bevis som er holdbare i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klappjakt på utro politimann

Etter at Dagbladet og Aftenposten i går omtalte den hemmelige klappjakten på den påstått korrupte politimannen, valgte assisterende økokrimsjef Erling Grimstad i går å bekrefte de faktiske forholdene.

- Jeg bekrefter at Økokrim etterforsker forhold hvor det er mistanke om at uvedkommende skal ha fått tilgang til intern politiinformasjon, sier Erling Grimstad. Han avslår å gi videre kommentarer i saken.

Navngitt politimann

- Ytterligere opplysninger vil ikke bli gitt, fordi det vil ødelegge formålet med etterforskningen, sier han.

Fra ulike kilder får Dagbladet bekreftet at navnet på den påstått korrupte politimannen er kjent av Økokrim. Dagbladet er kjent med identiteten til polititjenestemannen som skal være utpekt som «et råttent eple».

Av politikolleger og advokater får vedkommende de beste skussmål, og tjenestemannen karakteriseres som ytterst profesjonell.

Det har de siste dagene vært umulig å få bekreftet hva Økokrim har av bevis mot politimannen.

Taushetsplikt

Det er bare noen få betrodde som har hatt tilgang til politirapporten, en rapport som ble funnet i bilen til en Oslo-advokat. Den siktede advokaten skal ha fått rapporten av en kriminell som har en sentral posisjon i spritligaen.

Advokaten, som er siktet for heleri av informasjon, avviser gjennom sin forsvarer, advokat Aase K. Sigmond, at han har begått noe straffbart.

- Som advokat har han taushetsplikt og kan derfor ikke forklare hvor han har fått dokumentet fra, sier Sigmond.

Påstandene om at en eller flere ansatte i politiet er korrupt, har versert i mange år. De siste 20 åra er ingen i politiet avslørt som korrupt. Likevel har det versert en rekke rykter om at polititjenestemenn er korrupte.

Driver klappjakt

Dagbladet har flere ganger mottatt opplysninger om navngitte politimenn som skal ha forsynt kriminelle med opplysninger. Tjenestemennene skal angivelig ha fått betaling eller andre former for gjenytelser.

Økokrim er mer enn rimelig sikre på at de har en «god sak». Hvis ikke, hadde de aldri pågrepet og siktet en advokat, mistenkt en kjent advokat og satt i gang et enormt politiapparat for å avsløre den påstått korrupte polititjenestemannen.

Faktum så langt er at den hemmeligstemplede politirapporten er på avveie. Dagbladet får bekreftet at også andre enn den siktede advokaten skal ha fått en kopi av rapporten.

Flere kopier skal fortsatt være i kriminelles besittelse.

TAUS: - Utover å bekrefte etterforskningen, kan vi ikke gi informasjon. Fordi det vil ødelegge formålet med etterforskningen, sier assisterende økokrimsjef Erling Grimstad.