Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet hvem mammaen er

Moren som dumpet død baby i Sverige kan snart bli pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet mener de vet hvem som er moren til det lille spedbarnet som ble funnet død nord for Stockholm 7. november i år.

Det var en turgåer som fant barnet nær en gang- og sykkelvei.

Moren identifisert

Expressen skriver at en pågriåpelse er like rundt hjørnet, men at det ikke betyr at kvinnen er skyldig i å ha gjort av seg med barnet. Det kan være andre i hennes nære krets som kan ha lagt barnet der det ble funnet.

I følge avisen ble barnet funnet i en svart søppelsekk og det var død før det ble etterlatt i et buskas. Trolig var barnet dødfødt. Obduskjonen har vært svært komplisert fordi liket av det lille spedbarnet var i dårlig forfatning.

Risikerer fengsel

Funnet vakte stor oppmerksomhet, ikke bare i Sverige, men også internasjonalt. Barnet ble funnet like ved et sted der et annet spedbarn ble funnet for noen år siden.

Dette barnet ble funnet svøpt i en håndklede. Politiet klarte aldri å løse saken.

Etter funnet i november i år, mistenkte politiet de to spedbarna for å være søsken og at samme mor sto bak ugjerningen. En DNA-analyse fastslo at det ikke var noe slektskap mellom de to døde barna.

Moren til barnet som ble funnet i forrige måned risikerer inntil to års fengsel om hun blir funnet skyldig i brudd på svensk straffelov.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media