Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vet hvem som lynsjet politimennene

Minst 33 er pågrepet etter at to politimenn ble slått og brent til døde i Mexico på tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge den meksikanske statsadvokaten Rafael Macedo de la Concha har politiet så langt identifisert minst seks av personene som var mest aktive i den groteske lynsjingen av to politimenn på tirsdag, melder AP.

En tredje politimann ble reddet unna mobben i siste liten, og slapp unna med livet i behold.

Til sammen 33 personer er pågrepet så langt, etter at politiet i dag gikk til aksjon mot det fattige nabolaget San Juan Ixtayopan utenfor hovedstaden Mexico by.

Lynsjet

De tre sivilkledde politimennene ble angrepet etter å ha oppsøkt en barneskole i San Juan Ixtayopan, der de fotograferte i forbindelse med etterforskningen av kidnappinger og narkorelatert vold i området.

En mobb på omkring 200 mennesker gikk til angrep på politimennene. To av dem ble slått og brent til døde mens det hele ble filmet av lokale tv-stasjoner.

Lokale beboere sier de trodde politimennene var kidnappere. Myndighetene mener på sin side at angrepet ble framprovosert, muligens av kriminelle som ville unngå arrest.

Over 1 000 politimenn gikk i dag til aksjon for å arrestere mistenkte, blant annet på grunnlag av bilder fra et av TV-teamene.

RAID: Meksikansk politi har så langt pågrepet 33 personer etter de groteske lynsjingene av to kolleger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media