Vet ikke hva FMI står for

BERGEN (Dagbladet): - Jeg ville satt pris på om Frp-ere med medlemskap i FMI konsentrerte seg om å arbeide for Frp. Det sier Carl I. Hagen som også hevder han ikke vet hva Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI) står for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyvalgt landsstyremedlem i FMI, Egil Karlsen, er medlem i Frp og sitter i Østensjø bydelsutvalg for Frp i Oslo.

Han sitter dessuten i styret til FMI Østlandet der tre av de øvrige styremedlemmene har tilknytning til den nynazistiske organisasjonen Viking, ifølge det antifascistiske magasinet Monitor.

- Denne saken vil jeg se nærmere på før jeg uttaler meg, men forutsetter at ingen Frp-er har noen kontakt med erklærte nynazister, sier Hagen.

Uvesentlig

Hagen vil ikke ekskludere partimedlemer som har medlemskap i FMI, men sier likevel han synes dette er en «uheldig kombinasjon».

- Hva forbinder du med FMI, da?

- Det er en organisasjon jeg ikke ønsker å bruke tid på. Jeg vet ikke hva de står for, de er en ubetydelig organisasjon som arbeider med sitt spesielle syn.

- FMI vil stoppe all innvandring og mener Frp er et parti som fremmer deres syn.

- Jeg kan bekrefte at Frp vil stramme inn norsk flyktning- og innvandringspolitikk.

Konflikt

Egil Karlsen sa i gårsdagens avis at han var uenig med kronprinsens ønske om å bekjempe rasisme og fremme et kulturelt mangfold i Norge. Hva er ditt syn på dette?

- Jeg erklærer meg enig med kronprinsen og hans ønske om å bekjempe rasisme, sier Hagen.

- Og å jobbe for et kulturelt mangfold i Norge?

- Og å arbeide for harmoni og mot det som er konfliktskapende.

- Hva er det som kan være konfliktskapende?

- Forskjellsbehandling basert på rase, religion og etnisk opprinnelse. For eksempel of fentlige ytelser til noen på grunn av etnisk opprinnelse.