Norsk student på utveksling:

- Vet ikke hva som skjer

Mari Maldal (21) og andre studenter står overfor tøft dilemma etter full forvirring i London. Skal hun reise hjem til Norge, eller bli i London?

LONDON: Mari Maldal studerer krigsstudier og filosofi ved Kings College i London. Hun er ikke fornøyd med mengden informasjon hun har fått. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av de strenge innreisereglene etter coronavirusets utbrudd, er det mye usikkerhet rundt hva studenter i utlandet skal gjøre. Skal de bli værende i landet de studerer i, eller skal de hoppe på første fly hjem til Norge?

Mari Maldal (21) fra Sauda står midt oppe i et tøft dilemma. Hun studerer krigsstudier og filosofi ved King´s University i London. Hun er redd for å ta med seg smitte til Rogaland, men samtidig vil hun hjem til Norge. Planen er at hun skal reise hjem 1. april. Det kan bli vanskelig, ettersom Norge fort kan stenge grensene veldig snart. Nå vil hun ha svar.

- Det hadde vært fint å vite om de vil ha norske statsborgere hjem, for jeg vet ikke hva som skjer, sier studenten til Dagbladet.

Maldal forteller at mange av hennes medstudenter har dratt hjem til sine respektive land - også til Norge. Det i frykt for å bli corona-fast i England i potensielt flere måneder.

Nå fant hun en løsning i siste liten. Lørdag kveld bestemte hun seg for å reise hjem til Sauda på søndag. Det var siste mulighet på lenge.

- Vurder lokale forhold

Utenriksdepartementet (UD) opplyser til Dagbladet at rådet deres om at man bør reise hjem, først og fremst er til de som er på reise, ikke de som bor eller oppholder seg lenge i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer