ETTERFORSKER: Politiet etterforsker funnet av en død person som et mistenkelig dødsfall. Kripos bistår politiet i Kristiansund med etterforskningen. Foto: Håkon Bloch / NTB scanpix.
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker funnet av en død person som et mistenkelig dødsfall. Kripos bistår politiet i Kristiansund med etterforskningen. Foto: Håkon Bloch / NTB scanpix.Vis mer

Vet ikke hvem den døde personen er

Mannen som ble funnet død ved en skrent i Kristiansund søndag morgen skal obduseres i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet kjenner fortsatt ikke identiteten til mannen som ble funnet død på Nordlandet i Kristiansund omtrent klokka 10 søndag.

- Vi har fortsatt ikke fastslått identiteten til mannen. Derfor kan vi ikke gå ut med verken alder eller statsborgerskap ennå, men han vil bli obdusert på St. Olavs hospital i løpet av ettermiddagen, sier politiadvokat Merethe Falkevik i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Koblet inn Kripos Politiet i Nordmøre og Romsdal anmodet om teknisk bistand fra Kripos i etterforskningen, og Kripos kom til Kristiansund søndag kveld.

- Vi har fått hjelp av tre krimtekniske etterforskere fra Kripos. De jobbet utover kvelden i går og fortsetter sitt arbeid i dag. Utover dette jobber vi med å kartlegge alle bevegelsene i området rundt funnstedet, sier Merethe Falkevik.

Rundspørring Politiet har startet en rundspørring i området for å avdekke hva som har skjedd med mannen. Falkevik sier at de har fått inn noen tips om observasjoner i området den aktuelle natten, men at de fortsatt ønsker hjelp fra publikum.

- Vi driver etterforskning på stedet, og vil også avhøre flere vitner utover dagen. Politiet har mottatt en rekke tips, og noen av disse har ført til at vi kaller nye personer inn til avhør, sier hun.

Politiet pågrep søndag ettermiddag en mann som ble siktet for legemsbeskadigelse, men som senere på kvelden ble sluppet fri.

- Bakgrunnen for pågripelsen var hans tilknytning til åstedet. Vi hadde ikke grunnlag for å holde ham videre, men han har fortsatt status som siktet, sier Falkevik.

Politiet vil etterforske saken videre for å avklare mannen sin rolle i saken.

- Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere opplysninger om denne personen eller hans tilknytning til avdøde eller vitner, sa politiadvokaten til Dagbladet søndag kveld.