Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet ikke hvem drapsofferet er

Kripos finkjemmer mystisk leiebil. Mann trolig påført hodeskader ved E18-rasteplassen.

FUNNET DREPT I LEIEBIL: Kripos-eksperter leter nå etter spor i denne bilen etter at en ukjent mann ble funnet død bed Tollerudgrillen i Sande onsdag formiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FUNNET DREPT I LEIEBIL: Kripos-eksperter leter nå etter spor i denne bilen etter at en ukjent mann ble funnet død bed Tollerudgrillen i Sande onsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om drapssaken eller observasjoner av de omtalte bilene? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet er ikke lenger i tvil om at mannen i 30-40-åra som ble funnet i en sølvgrå VW Passat ved Tollerudgrillen i Sande på onsdag, ble drept.

Offeret hadde etter det Dagbladet forstår skader blant annet i hodet som bare kan stamme fra grov vold, kanskje utført av flere gjerningsmenn.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ikke noen entydig svar på hvordan mannen ble drept, men politiet undersøker nå om han kan ha blitt slått i hjel like ved gatekjøkkenet.

- Vi vil foreløpig ikke si mer enn at mannen ble funnet med ytre skader, sier Sande-lensmann Svein Kristensen til Dagbladet.

Vet ikke hvem offeret var Seint torsdag kveld visste politiet ennå ikke hvem offeret var. Det er heller ikke klarlagt hvilken nasjonalitet han har, men offeret ligner ingen som er medt savnet i Norge.

Den litauiskregistrete Passaten han ble funnet i skal være en leiebil fra et selskap i Vilnius.

- Vi har ingen identitet på offeret. Vi vet heller ikke hvem som disponerte bilen, men jobber opp mot litauiske myndigheter for å kartlegge det, sier Kristensen.

Etterforskerne prøver nå å finne ut når bilen har krysset grensa til Norge og om den kan ha blitt brukt av kriminelle de siste ukene, men politiet har så langt svært få opplysninger å gå etter.

Vurderer etterlysning Vitner har imidlertid gitt politiet opplysninger om en annen bil som kan ha holdt følge med Passaten, og etterforskningsledelsen vurderer i dag å etterlyse bilen.

Samtidig undersøkes observasjoner av litauere som skal ha oppholdt seg ved rasteplassen flere dager på rad.

Politiet har også innhentent video fra flere overvåkningskameraer, blant annet på en bensinstasjon ved E18 der den sølvgrå passaten kan ha blitt observert før drapet.

Drept natt til onsdag Etterforskerne mener at området ved rasteplassen er åstedet der den antatte utlendingen ble påført de dødelige skadene. Onsdag sikret politiet blant annet prøver av flere blodflekker utendørs.

Ifølge rettsmedisinerne skjedde drapet natt til onsdag, noen timer før en politipatrulje fant liket under en rutineundersøkelse av det forlatte kjøretøyet. Flere gjenstander fra rasteplassen som kan ha blitt brukt i det blodige angrepet blir nå undersøkt, blant annet en stokk som lå i skogholtet like ved.

Bilen er tatt med til Kripos' garasje i Oslo, der tekniske etterforskere nå finkjemmer hver centimeter av kjøretøyet.

- Teknikerne starter på utsiden og jobber seg innover, men såvidt jeg forstår har de ennå ikke begynt å jobbe inne i bilen, sier Kristensen om den nitide jakten på spor.

To taktiske etterforskere fra Kripos bistår nå et team på nærmere 15 politifolk i Vestfold som er dedikert til å løse drapsgåten, samtidig som Kripos-teknikerne i Oslo analyserer alle funnene fra åstedet.

Mange ulike kriminelle grupper bestående av litauere opererer på Østlandet, men ingen av politiavdelingene som jobber med mobile vinningskriminelle eller hardere organisert kriminalitet kjente i går til konkrete konflikter som kan ha endt med et dødelig oppgjør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media