Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet ikke hvem som har kommando

Norske jagerfly må vente før de blir satt inn over Libya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks norske jagerfly satte mandag kurs for Kreta, men vil ikke bli satt inn i angrepene mot Muammar Gaddafis regjeringsstyrker med det første.

- Det er avgjørende at vi får på plass et effektivt kommandosystem som gir oss tilstrekkelig innsyn i beslutningsprosesser, mandat og regler for operasjonen. Dette er viktig med tanke på at norsk militærmakt skal anvendes under nasjonal kontroll, sier Faremo (Ap) til NTB.

FN-mandatet som ligger til grunn for flyangrepene mot Libya er klart, men hvem som skal ha kommando over operasjonen var mandag fortsatt uklart.

De norske jagerflyene får inntil videre derfor ikke delta i angrepene, men må avvente den politiske tautrekkingen i NATO fra sin nye base på Kreta.

- De har ikke fått orde om å delta. Deltakelse i operasjonen vil måtte avvente ny ordre og forutsetter at kommandosystemet er på plass. Dette vil måtte ta noen dager, sier Faremo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling