Vet ikke hvilken terrorgruppe som står bak angrepene i Frankrike

Supermarkedterroristen hyller IS i video, brødrene hevdet de var fra al-Qaida.

HYLLER IS:  Denne skjermdumpen er fra en video av supermarkedterroristen Amedy Coulibaly. I videoen titulerer hans om «soldat av kalifatet» og hyller IS. Amerikansk etteretning vet ennå ikke hvilken terrorgruppe som står bak angrepene i Frankrike. Foto: NTB Scanpix
HYLLER IS: Denne skjermdumpen er fra en video av supermarkedterroristen Amedy Coulibaly. I videoen titulerer hans om «soldat av kalifatet» og hyller IS. Amerikansk etteretning vet ennå ikke hvilken terrorgruppe som står bak angrepene i Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Chérif og Said Kouachi drepte tolv mennesker ved redaksjonslokalet til satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag.

Terroristene skal ha uttalt til vitner at de var fra al-Qaida før de spurte etter navngitte karikaturtegnere.

Fredag tar Amedy Coulibaly flere gisler i en kosher-butikk i sørøst i Paris. Fire personer døde, før gisseltakeren ble drept av politi. Omtrent samtidig blir de to Charlie Hebdo-skytterne også drept etter å ha forskanset seg og tatt et gissel i et industriområde i landsbyen Dammartin-en-Goele rundt sju mil utenfor Paris.

Ukjent tilhørighet De tre terroristene er nå døde, og amerikansk etterretning sitter ikke på pålitelig informasjon som knytter al-Qaida til terrorangrepet i Frankrike.

- På nåværende tidspunkt sitter vi ikke på pålitelig informasjon som tillater oss å slå fast hvilken organisasjon som er ansvarlig, sier USAs justisminister Eric Holder til programmet «This Week» på TV-kanalen ABC. Holder er søndag i Paris for å delta på minnemarkeringen etter terrorangrepet.

Chérif Kouachi (32) er godt kjent for fransk politi fra tidligere. Han ble arrestert i 2005, da han skulle reise til Irak, og ble siktet for å ha rekruttert et titalls personer til å reise for å kjempe med al-Qaida i Irak, skriver Metronews.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.