- Vet ikke hvor mange som er fastklemt i bilen

Redningsmannskapene jobber på spreng etter at bru kollapset i Trondheim.

KOLLAPSET: Seks til åtte personer er skadd og en bil med minst en person ombord er fastklemt etter at denne brua kollapset over Haakon VIIs gate i Trondheim ved 14.30-tiden i dag. Foto: Tor Aage Hansen
KOLLAPSET: Seks til åtte personer er skadd og en bil med minst en person ombord er fastklemt etter at denne brua kollapset over Haakon VIIs gate i Trondheim ved 14.30-tiden i dag. Foto: Tor Aage HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer er sendt til sykehus etter at en betongbru kollapset over Haakon VII's gate ved IKEA i Trondheim.

En bil er fastklemt under bygningsmassene, og redningsmannskaper jobber på spreng for å komme fram til bilen.

Minst en person er fastklemt i bilen, men ifølge politiet kan flere sitte fast i samme bil.

- Vi vet ikke hvor mange som er inne i bilen. Når vi tidligere har sagt én person, baserer vi det på at det må være minst én person ombord i en bil som kjører. Men det kan ha vært passasjerer. Vi vet ikke, sier politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Trafikkert Bygningsarbeidere jobbet med fylling av betong i en forskaling på brua da ulykken skjedde. Under brua gikk trafikken som vanlig langs Haakon VIIs gate, som er en trafikkert gate i rushtida.

Da broa kollapset ved 14.30-tiden var det stor trafikk på veien.

- Vi har ingen grunn til å tro at bilen som er fasklemt har noen tilknytning til anleggsarbeidet på stedet, sier Melvold.

Arbeidet med å komme fram til bilen er svært vanskelig.

- Ikke optimist - Vi har kommet så langt at vi har identifisert at det er et kjøretøy under bygningsmassene. Men det er store masser som må fjernes før vi kan komme til den bilen. Det er store menger betong og armeringsjern som er hovedutfordringen, sier Melvold.

- Det vil ta lang tid, og denne veien vil være stengt i lang tid fremover.

Politioverbetjenten er ikke optimistisk i forhold til å finne overlevende i bilen.

- Det er en voldsom vekt som har rammet den. Sånn sett er vi ikke veldig optimistiske med tanke på hvordan det har gått med de i bilen, sier Melvold.

- Forskallingen sviktet Det er entreprenørselskapet Reinertsen som bygger brua for Statens vegvesen.

- Vi har jobbet noen måneder med denne brua, og foreløpig vet jeg ikke om noen av anleggsarbeiderne er skadd. Jeg er på vei til skadestedet nå, og vet foreløpig ikke mer en at det skal være forskallingen som har sviktet, sier direktør for anlegg hos Reinertsen, Ted Aarnes  til Dagbladet ved 15.15-tiden.