Norsk statsborger dømt til døden:

- Vet ikke hvor mange som har blitt henrettet

Amnesty International vet lite om hva som skjer i Somaliland, men hvert år henrettes flere mennesker i landet.

LITE INFORMASJON: Amnesty International sliter med å få ut informasjon fra Somaliland. Den selvutnevnte republikkene dømmer flere til døden hvert eneste år. Bildet er fra piratfengslet i Hargeisa, hvor den norske statsborgeren Saad Jidre er plassert på dødscelle. Foto: Tony Karumba / AFP
LITE INFORMASJON: Amnesty International sliter med å få ut informasjon fra Somaliland. Den selvutnevnte republikkene dømmer flere til døden hvert eneste år. Bildet er fra piratfengslet i Hargeisa, hvor den norske statsborgeren Saad Jidre er plassert på dødscelle. Foto: Tony Karumba / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politisk rådgiver Gerald Folkvord i Amnesty International legger ikke skjul på at utviklingen i Somaliland er skremmende.

- I de fleste land i Afrika, ser vi nå at det blir færre henrettelser. Dessverre er ikke det virkeligheten i Somaliland, sier Folkvord.

Han vedgår at Somaliland er et av de landene Amnesty International har vansker med å få vite hva som skjer.

Isolert land

- Somaliland er en utbryterrepublikk, og selv om landet har en egen regjering, er det fra Somalia og hovedstaden Mogadishu vi har mest informasjon fra. Vi har fått bekreftet at flere personer ble henrettet i Somaliland i januar i år, samt opplysningene som er kommet om nye henrettelser i november, sier Gerald Folkvord.

- Vet Amnesty International hvor mange personer som har blitt henrettet i Somaliland i år?

- Nei, antallet vet vi ikke. Vårt kontor i Nairobi forsøker å innhente informasjon. Problemet er at Somaliland ikke er anerkjent som eget selvstendig land, og har derfor ikke vanlig diplomatisk kontakt med andre nasjoner. Det er lite tilgjengelig informasjon, sier Folkvord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer