Vet ikke hvor mye olje det er igjen

Uoversiktlige forhold i det kinesiske skipet utenfor Langesund.

TILGRISET OG LIVSTRUET:  Oljeskadde ærfugler samlet på et svaberg på Såstein ved Langeund der oljen fra det kinesiske skipet flyter i havet. Et 30-talls fugler ble avlivet allerede fredag av dyrevernshensyn. Foto: ÅSMUND ISAKSEN, SCANPIX.
TILGRISET OG LIVSTRUET: Oljeskadde ærfugler samlet på et svaberg på Såstein ved Langeund der oljen fra det kinesiske skipet flyter i havet. Et 30-talls fugler ble avlivet allerede fredag av dyrevernshensyn. Foto: ÅSMUND ISAKSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Kystverket har problemer med å fastslå hvor mye olje som er igjen i bulkskipet Full City, som havarerte utenfor Langesund natt til fredag.— Det er veldig uoversiktlige forhold om bord i havaristen. -Derfor er det vanskelig å si eksakt hvor mye olje som er igjen i fartøyet, og hvor mye som er lekket ut, men det er trolig mye olje igjen om bord, sier Hans Petter Mortensholm i Kystverkets beredskapsavdeling.

Kystverket var fredag kveld i kontakt med representanter fra bergingsselskaper som har vært om bord i det havarerte skipet. Det skal ha vært 1.120 kubikkmeter olje i skipet da det gikk på grunn.— Siden det har trengt inn mye sjøvann i skipet som har blandet seg med oljen i tankene, er det vanskelig å angi hvor mye olje som er igjen og hvor mye som har lekket ut.- Men det ser ut som en god del av oljen fremdeles er i skipet, sier Mortensholm i en pressemelding.Bergingsselskapet Smith Salvage har fått i oppdrag å tømme skipet for olje. Dette arbeidet skal etter planen starte opp lørdag formiddag.I dag kommmer miljøvernminister Erik Solheim og kystminister Helga Pedersen til Langesund for å se på skadene og oppryddingsaksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer