Vet ikke hvor mye olje det er igjen

Uoversiktlige forhold i det kinesiske skipet utenfor Langesund.

 TILGRISET OG LIVSTRUET:  Oljeskadde ærfugler samlet på et svaberg på Såstein ved Langeund der oljen fra det kinesiske skipet flyter i havet. Et 30-talls fugler ble avlivet allerede fredag av dyrevernshensyn. Foto: ÅSMUND ISAKSEN, SCANPIX.
TILGRISET OG LIVSTRUET: Oljeskadde ærfugler samlet på et svaberg på Såstein ved Langeund der oljen fra det kinesiske skipet flyter i havet. Et 30-talls fugler ble avlivet allerede fredag av dyrevernshensyn. Foto: ÅSMUND ISAKSEN, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


 Kystverket har problemer med å fastslå hvor mye olje som er igjen i bulkskipet Full City, som havarerte utenfor Langesund natt til fredag.
— Det er veldig uoversiktlige forhold om bord i havaristen.
-Derfor er det vanskelig å si eksakt hvor mye olje som er igjen i fartøyet, og hvor mye som er lekket ut, men det er trolig mye olje igjen om bord, sier Hans Petter Mortensholm i Kystverkets beredskapsavdeling.

Kystverket var fredag kveld i kontakt med representanter fra bergingsselskaper som har vært om bord i det havarerte skipet. Det skal ha vært 1.120 kubikkmeter olje i skipet da det gikk på grunn.
— Siden det har trengt inn mye sjøvann i skipet som har blandet seg med oljen i tankene, er det vanskelig å angi hvor mye olje som er igjen og hvor mye som har lekket ut.
- Men det ser ut som en god del av oljen fremdeles er i skipet, sier Mortensholm i en pressemelding.
Bergingsselskapet Smith Salvage har fått i oppdrag å tømme skipet for olje. Dette arbeidet skal etter planen starte opp lørdag formiddag.
I dag kommmer miljøvernminister Erik Solheim og kystminister Helga Pedersen til Langesund for å se på skadene og oppryddingsaksjonen.

 (NTB)