Vet ikke hvor Sörbö sitter fengslet i Khartoum

Den norske ambasaden i Khartoum jobber nå for å finne ut hvor han sitter fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske ambassaden i Khartoum jobber på full spreng med å få brakt på det rene hvor minerydderen John Sörbö sitter fengslet. Dagbladet omtalte i går arrestasjonen av Sörbö.

- Vi vet ikke konkret hvor han befinner seg, men har bedt om umiddelbar adgang, sier ambassadør Jens-Petter Kjemprud til NTB.

Sörbö, som har jobbet for Norsk Folkehjelp i Sør-Sudan siden 2005, er blant fire personer som ble pågrepet av sudanske soldater i det omstridte grenseområdet mellom Sudan og Sør-Sudan lørdag.

Erfaren hjelpearbeider - Sörbö er en av våre mest erfarne hjelpearbeidere. Han har jobbet for Norsk Folkehjelp med humanitær minerydding i Sør-Sudan i over sju år. Vår hovedprioritet nå er å forsikre oss om at Sörbö etter forholdene har det bra og at han og hans kolleger løslates raskest mulig, sier Per Nergaard, strategisk leder for samfunnsberedskap i Norsk Folkehjelp, på Norsk Folkehjelp sine nettsider. Han forteller at Norsk Folkehjelp arbeider tett med FN og det norske utenriksdepartementet.

Også en FN-medarbeider var med i gruppen, som ifølge sudanske myndigheter besto av en brite, en sørafrikaner og en sørsudansk soldat.  De fire ble umiddelbart fløyet til Sudans hovedstad Khartoum og satt i varetekt på ukjent sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer