Vet ikke hvorfor de unge rammes

Helsemyndighetene advarer mot å tygge Tamiflu-tabletter som forebygging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble en 26-åring fra Israel bekreftet smittet av det dødelige viruset.

- Vi må forutsette at dette viruset allerede fins andre steder i verden, men at det ennå ikke er oppdaget, sier direktør i Helsedirektoratet, Bjørn-Inge Larsen, til Dagbladet.no.

Etter at Verdens Helseorganisasjon i går hevet risikonivået til nivå 4, er det klart at viruset smitter «relativt lett» mellom mennesker.

- Det betyr at man kan få sykdommen ved for eksempel dråpesmitte. Det skjer gjerne ved at man hoster på en annen person, eller tar i noe som har smitte på og ikke vasker seg på hendene før man spiser. Håndhygiene er veldig viktig i en slik situasjon, sier Larsen.

Mange ungeHan har registrert meldingene fra Mexico om at det først og fremst er unge mennesker som er blant de 150 som nå er døde av svineinfluensa.

- Mange av dem skal være mellom 20 og 40 år. Vi vet ikke hvorfor det er slik, og kan ikke forklare det, men må bare registrere at det er slik, sier Larsen.

Han oppfordrer alle nordmenn som kommer hjem fra Mexico og blir syke til å ta kontakt med lege.- Vi er opptatt av at de skal undersøkes av helsetjenesten, sier Larsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer