- Vet ikke hvorfor jeg er fengslet

Faren til Rahila er sjokkert over arrestasjonen. Han sitter fengslet sammen med jentas bestefar og sjåfør. Ektemannen anklager bestefaren for drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Påstanden går fram av anmeldelsen som Rahila Iqbals fraseparerte ektemann leverte pakistansk politi i går gjennom den norske ambassaden i Islamabad.

Dagbladet.no har fått en kopi av anmeldelsen fra politistasjonen i Saddar Mandi. Der hevder enkemannen at truslene fra morfaren ble fremsatt rett etter at han og Rahila giftet seg i fjor.

Faren, morfaren og familiesjåføren blir anklaget for å ha stått bak det enkemannen mener er drapet på kona hans. Anmeldelsen er trolig hovedgrunnen til at pakistansk politi i går arresterte de tre mennene.

- Vi har mottatt en F.I.R. (first investigation report, red.anm.) fra mannen til Rahila Iqbal. På bakgrunn av dette har vi arrestert disse mennene, sier politinspektør Tariq Waraich til Dagbladet.no via den pakistanske journalisten Wasim Ashraf Butt fra avisa The News i Gujrat.

Politiinspektøren opplyser at de tre har status som mistenkte, og vil bli framstilt for fengsling i morgen.

Faren sjokkert

Men faren til Rahila holder fast ved at datteren døde i en bilulykke, og fortviler over behandlingen han og familien er blitt utsatt for. Han er sjokkert over arrestasjonen.

- Jeg vet ennå ikke hvorfor jeg er fengslet, sier Azhar Iqbal til Dagbladet.no gjennom fengselsgitteret.

ARRESTERT: Rahilas bestefar (nummer to fra venstre) og sjåføren som kjørte ulykkesbilen. Mannen til venstre er en slektning. Foto: Wasim Ashraf Butt
ARRESTERT: Rahilas bestefar (nummer to fra venstre) og sjåføren som kjørte ulykkesbilen. Mannen til venstre er en slektning. Foto: Wasim Ashraf Butt Vis mer

- Vi har ikke engang fått sørge i fred over vår datters død, så blir vi arrestert, sier faren gråtkvalt.

Familiemedlemmer og landsbyboere møtte mannsterke opp utenfor politistasjonen for å vise sin støtte til familien Iqbal. De snakker varmt om familien og mener den er uskyldig.

- Familien til Rahila er høyt respektert her. De har alltid meklet mellom folk som er i krangel, og løst problemer. Derfor er det helt usannsynlig at de skal ha drept sitt eget barn, sier en av mennene utenfor fengselet.

Han mener Rahila ikke ble drept, og sier seg enig med familien om at hun omkom i en bilulykke.

Drapsparagraf

Ifølge anmeldelsen har politiet anholdt de tre i henhold til drapsparagrafen i den pakistanske loven.

Familiens advokat Abid Raja er på vei til Pakistan. Han kommer fram til Islamabad i morgen tidlig. Dagbladet.nos reporter Jan Thoresen er på det samme flyet.

Raja sier han ser fram til å representere klienten sin.

- Jeg håper vi rekker fengslingsmøtet. Men det er slett ikke sikkert at jeg får lov til å representere min klient i en pakistansk rett, sier han til Dagbladet.no på flyet til Pakistan.

Ifølge Raja har fengslingen gått sterkt inn på Rahilas familie.

- Familien tar fengslingen tungt. De har først mistet sin datter. Så blir de utsatt for sterke beskyldninger i Norge, og nå blir de altså fengslet i Pakistan. De mener fortsatt dette var en ulykke, sier Abid Raja.

Obduksjon

Prøvene fra obduksjonen som de pakistanske rettsmedisinerne gjorde før Rahila ble gravlagt på torsdag, er nå sendt til Lahore. Her vil det bli foretatt en kjemisk analyse for å finne ut om den unge kvinnen ble forgiftet.

- Dette er standard prosedyre i slike saker, sier politiinspektør Tariq Waraich.

Etter ønske fra enkemannen i Norge har norsk politi bedt om å få obdusere liket til Rahila på nytt. Professor i rettsmedisin, Sidsel Rodge, kommer trolig til Pakistan i morgen eller torsdag for å observere under likskuet. Rahilas familie har bedt om at obduksjonen blir gjort av en kvinnelig lege.

SITTER FENGSLET HER: Politistasjonen i Saddar Mandi.