- Vet ikke hvorfor vi er så syke

Sykefraværet blant unge menn eksploderte i fjor.

POSTEN LEVERER: Posten har satt helse, miljø og sikkerhet øverst på agendaen på alle ledermøter. stupte sykefraværet. Hilde Skrèi (35) Hassan Riaz (33) og Vahik Panosian (39) liker seg blandt hyggelige kolleger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
POSTEN LEVERER: Posten har satt helse, miljø og sikkerhet øverst på agendaen på alle ledermøter. stupte sykefraværet. Hilde Skrèi (35) Hassan Riaz (33) og Vahik Panosian (39) liker seg blandt hyggelige kolleger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Fra 2008 steg det legemeldte sykefraværet med hele 10, 7 prosent blant menn. Det viser en rapport laget av en partsammensatt gruppe bestående av regjeringen og partene i arbeidslivet.Verken regjeringen eller forskerne vet ikke hvorfor vi blir så syke.

Stiger til himmelsSiden 2001 har sykefraværet økt med 1,4 prosent. Blant unge kvinner er sykefraværsnivået høyest. Men nå kommer altså gutta etter. Bare siden i fjor har det legemeldte sykefraværet steget til himmels. Særlig gjelder det menn i privat sektor. - Det er ikke historisk høyt nå, men det har svingt en del. Vi hadde en kraftig nedgang i 2003. Forklaringen på sykefraværet ligger vel et sted mellom normer og holdninger til å be om fravær på den ene siden og arbeidslivets krav til den enkelte på den andre siden. Det er ikke så lett å gi et entydig svar på hvorfor, sier økonom og forsker Knut Røed ved Frischsenteret.Størst blant mennFra 2008 steg det legemeldte sykefraværet med hele 10,7 prosent blant menn, mens det steg tilsvarende bare 1,7 prosent blant kvinner. Økningen er størst blant menn i alderen 40 til 50 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer