- Vet ikke når hun døde

Den 16 år gamle jenta som ble funnet død i Son lørdag kveld, ble drept. Men politiet vil ikke opplyse hvordan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet politiet at 16-åringen er offer for drap. Men av hensyn til etterforskningen vil man foreløpig ikke opplyse hvordan hun er tatt av dage.

Politiet kunne heller ikke si når drapet fant sted. Det kan bli klarere når obduksjonen foreligger, tidligst mandag. Avdøde ble sent til Rettsmedisinsk institutt i dag.

16-åringens venner har fått krisepsykiatrisk hjelp. I ettermiddag befant de fleste av dem seg på gudstjeneste i Såner krike, som var fullsatt.

Førstebetjent Asbjørn Hansen i Kripos og politiadvokat Knut Inge Stavan ved Follo politidistrikt orienterte pressen om status i etterforskningen.

Den siste sikre observasjonen av 16-åringen ble gjort klokka 01 natt til lørdag. Dermed knytter det seg stor interesse til hva den foreløpige obduksjonen kan fortelle om dødstidspunktet.

Politiet har opplysninger om at jenta var på fest fredag kveld, og at hun var hjemme klokka 1 natt til lørdag. Jenta bodde sammen med moren og søsteren sin.

Politiet vil ikke si om hun var hjemme alene, men avkrefter spekulasjoner om at hun satt barnevakt for lillesøsteren sin da drapet skjedde.

Politiet har mottatt flere tips i saken og ber publikum om mer hjelp.

De som har opplysninger, kan kontakte politiet på telefon 64 98 36 12.

Politiet er særlig interessert i å få kontakt med personer som har observert personer eller noe mistenkelig i perioden fra fredag kveld til den døde jenta ble funnet i sitt hjem i Son sentrum lørdag klokken 21.00.

– Vi er veldig interessert i å få kontakt med alle som har opplysninger fra Son sentrum i tidsrommet fra fredag kveld til lørdag kveld. Vi har opprettet en tipstelefon og ønsker at alle som har opplysninger tar kontakt, sier Stavang.

NÅR? Politiet vil ikke ut med når eller hvordan 16-åringen ble tatt av dage.