Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vet ikke om all skatt er betalt

Åslaug Haga om sitt utleie-stabbur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Det er innrapportert og betalt skatt for leieinntektene fra alle leietagere i stabburet. Vi har pr. i dag ikke tilgang til dokumentasjon for alle leieinnbetalingene tilbake til 2002. Vi vil gå gjennom våre papirer og innhente kopi av kontoutskrifter.»

Ikke helt sikker

Slik formulerte olje- og energiminister og Sp-partileder Åslaug Haga seg i en e-post til Aftenposten og Dagens Næringsliv i går. Aftenposten konkluderer med at Haga dermed ikke er helt sikker på at alle leieinntektene er innberettet.

Leier man ut hybel/leilighet som utgjør mindre enn halvparten av egen bolig, er inntekten skattefri. Men i dette tilfellet gjelder det et hus som ikke har inngått som en del av boligen til familien Haga/Hopland. Haga brukte tidligere stabburet som hjemmekontor.

- En brannfelle

Stabburet var i utgangspunktet ulovlig satt opp, og heller ikke godkjent som utleieobjekt, da kravene til bl.a. rømningsvei og brannsikkerhet ikke var oppfylt.

Underdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet sa til Dagbladet.no i går at stabburet til Haga er en brannfelle.

Det har bare to små vinduer, og det er flere meter ned til bakken.

SVEKKET: Statsråd Åslaug Hagas omdømme er svekkett etter avsløringene om ulovlig brygge på Vestlandet og ulovlig utleiestabbur hjemme i Ås, mener omdømmeekspert. FOTO: SCANPIX
SVEKKET: Statsråd Åslaug Hagas omdømme er svekkett etter avsløringene om ulovlig brygge på Vestlandet og ulovlig utleiestabbur hjemme i Ås, mener omdømmeekspert. FOTO: SCANPIX Vis mer

Må flytte ut

Haga/Hoplands leietager på stabburet blir nå bedt om å flytte ut. Statsråden har uttalt at hun trodde det var greit å leie ut stabburet, siden hun ikke har hørt noe fra Ås kommune.

- En søker kan aldri regne med at en søknad er godkjent hvis kommunen er treg med å svare. Samtidig vil jeg si at Ås kommune kunne opptrådt klarere i denne saken, sier bygnings- og reguleringssjef i Ås kommune, Ivar Gudmundsen til Aftenposten.

Svekket omdømme

Omdømmeekspert Christian Sinding mener at Åslaug Hagas omdømme er sterkt svekket.

- Haga fremstår som en arrogant person som er hevet over loven, noe som er meget uheldig for henne. Er det noen som bør holde sin sti ren, er det posisjoner som sitter i nøkkelposisjoner i samfunnet, sier Sinding til NTB.

SKATT: Haga skal nå sjekke om det er betalt riktig skatt for utleieinntektene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!