UTEN SPOR: Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen svar på dødsårsaken til den lille babyen som ble funnet i denne hagen i Stavanger på fredag. Foto: ERLINGS HÆGELAND
UTEN SPOR: Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen svar på dødsårsaken til den lille babyen som ble funnet i denne hagen i Stavanger på fredag. Foto: ERLINGS HÆGELANDVis mer

Vet ikke om babyen døde før, under eller etter fødselen

Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen svar til politiet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten ble klart i dag. Svaret var nedslående for politiet.

- Rapporten gir ingen svar på dødsårsaken eller når babyen døde. Det kan være vanskelig å få bekreftet om et nyfødt barn  har dødd før, under eller etter fødselen, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø i Stavanger politidistrikt til Dagbladet.no.

Men disse svarene endrer ikke politiets etterforskning på noen måte. Politiet er fremdeles fast bestemte på å forsøke å finne ut hva som har skjedd og hvorfor den lille jentebabyen ble funnet forlatt i en handlepose i en hage på Våland i Stavanger fredag i forrige uke.

Ingen nye tips
Det som er på det rene er at babyen ikke har vært utsatt for noe som helst av vold.

Politiet har imidlertid ikke kommet noe lengre i sin etterforskning.

- Vi har ikke fått inn én eneste opplysning eller tips i saken i dag. Vi har søkt med hunder i området og jobber videre med opplsyninger vi har fått inn tidligere, men vi har ikke kommet noe lengre dessverre, sier Rossebø.

Dropper overvåkningsbilder
Ifølge TV2 Nyhetskanalen dropper politiet å hente inne overvåkningsbilder fra byen.

- Vi kommer ikke til å prioritere dette. De nærmeste kameraene er langt unna og vi har ikke noe tidspunkter å gå etter. Vi vet rett og slett ikke hva vi skal se etter, sier Rossebø til Dagbladet.no.

Han opplyser at de har fire politietterforskere på saken nå.

Moren har ikke tatt kontakt
Advokat Brynjar Meling er oppført som advokat for den ukjente moren. Meling sier til Aftenbladet.no at moren så langt ikke har tatt kontakt.

Meling har imidlertid uttalt at han ikke kommer til å fortelle om moren har tatt kontakt, dersom hun ikke ønsker det, skriver NTB.

- Vi har ikke hørt noe fra Meling om at noen har tatt kontakt med han i dag, sier politiinspektør Rossebø til Dagbladet.no.