- Vet ikke om det er omkomne før i morgen

Politiet er ennå ikke helt sikre på om det er flere personer inne i huset som brant ned på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesnet er i ferd med å avslutte slukningsarbeidet og gjennomsøker nå alle rom etter at det startet å brenne i en trebygning i Oksenøyveien på Fornebu.

- Vi er ennå ikke hundre prosent sikre på om det befinner seg skadde eller omkomne inne i bygget, opplyser vakthavende brannsjef i Asker og Bærum, Sverre Junker, til Dagbladet.

Tilsammen 18 personer er reddet ut av bygget. Samtlige av disse er polske stasborgere. Politiet er fortsatt usikre på hvor mange som har bodd i huset, men tror etter å ha snakket med huseier at det er snakk om ca 25 personer.

Bolig for polske arbeidere - Det har vært noe tull med husnumrene, så vi har ikke helt oversikt. Vi får ikke verifisert om det er omkomne før i morgen og opprettholder vakthold på stedet gjennom natta. Det vil bli satt igang krimtekniske undersøkelser på stedet i morgen, sier Arild Bakken, operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Bakken forteller at det kan virke som bygget ble brukt som bolig for polske arbeidere.

Brannsjef Junker forteller at ingen av personene som har reddet seg ut av bygget er alvorlig skadd, men at noen av dem har fått i seg en god del røyk. Alle enheter fra brannvesenet, i tillegg til politi og ambulanse rykket ut til stedet.

- Det var ganske overtent da vi kom til stedet. Det var flere biler og en del tankbiler plassert veldig næme bygget, noe som gjorde arbeidet vår vanskeligere. Ingen av bilene tok fyr, men flere av de er brannskadd, sier Junker.

- Dramatisk Han forteller at flere av vinduene var åpne da de kom frem til stedet, noe som kan tyde på at folk har rømt fra brannen gjennom vinduene.

- Det har nok vært ganske dramatisk. De åpne vinduene har jo også gjort at brannen har spredt seg lettere, sier Junker.

- Brannvesnet jobber hardt med å få kontroll på flammene. Det velter ut røyk og er store flammer, og det kan se ut som at det kan få konsekvenser for E18, fortalte et øyenvitne til Dagbladet tidligere i dag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.59.

MYE RØYK: Det veltet ut store mengder røyk under brannen på Fornebu. Foto: Eskild Kellmer
MYE RØYK: Det veltet ut store mengder røyk under brannen på Fornebu. Foto: Eskild Kellmer Vis mer