Vet ikke om dykkere vil søke inne i «Bourbon Dolphin»

Grundig planlegging før dykkere eventuelt tar seg inn gjennom skroget på «Bourbon Dolphin».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Risikoen må vurderes grundig og alle detaljer må være på plass før dykkere eventuelt tar seg inn gjennom skroget på «Bourbon Dolphin» som kantret utenfor Shetland torsdag kveld.

- De holder på å forberede seg. Det er mye som gjenstår før dykkerne eventuelt kan gjøre et fremstøt. Når, og eventuelt om de går til aksjon, er helt opp til mannskapet der borte, sier administrerende direktør Trond Myklebust i rederiet Bourbon Offshore Norway AS til NTB i 4-tiden fredag.
Tre omkommet
Myklebust sto i direkte kontakt med kystvakten på Shetland gjennom natten, og mottok den tunge beskjeden om at tre nordmenn så langt er funnet omkommet etter at fartøyet med et mannskap på 14 og én passasjer kantret ved 18.20-tiden fredag.

Status fredag morgen var fortsatt at fem var savnet, mens de overlevende var blitt sendt til Lerwick på Shetland.


Holder på håpet


Myklebust sier til NTB at når dykkere vurderer å ta seg inn i buken på et skip som ligger opp ned, så må de være hundre prosent sikre på hva de gjør.

Han vil ikke si så mye om muligheten for å overleve for dem som eventuelt befinner seg inne i et skip, men understreker:

- Så lenge dykkerne der borte jobber for å ta seg inn, må de jo vurdere det som en mulighet. Vi har ikke gitt opp håpet, selv om det er tungt.


Flyr til Shetland 
I løpet av fredag formiddag vil rederiet fly over dem av de pårørende som ønsker å møte sine på Shetland.

- Vi har chartret et fly og reiser fra Vigra utenfor Ålesund med representanter fra rederiet, kirken og politiet slik at de pårørende som ønsker å komme seg over, får muligheten til det, sier Myklebust.


- Tragedie 
De fleste av de 15 som befant seg om bord i «Bourbon Dolphin», er bosatt i Herøy og de omkringliggende kommunene på Sunnmøre. Alle er norske.

- Det har vært både sorg og venting. Mye følelser er i sving. Det er helt klart at dette er veldig tungt for dem som sitter og venter på beskjed, sa Herøy-ordfører Arnulf Goksøyr til NRK etter at han hadde vært med på en samling med de pårørende natt til fredag.

Ved krisesenteret i kommunen er både kommunelegen, psykiatrisk team, lensmann og prest tilgjengelige.

- Det er ikke tvil om at dette rammer Herøy veldig sterkt. Det er ikke første gang vi opplever tap på sjøen, så vi er nok et hardført folk, men dette er noe du ikke kan forberede deg på. Følelsene vil være der uansett, sier Goksøyr.


(NTB)