Vet ikke om ETA fortsatt er på Mallorca

Undersøker om bombene var tidsinnstilte.

UNDERSØKER UDETONERTE BOMBER: Én bombe gikk av og to ble desarmert av politiet på ferieøya Mallorca på søndag. Politiet undersøker nå om bombene var tidsinnstilte. Dersom de var det, kan gjerningsmennene allerede har forlatt Mallorca. Foto: REUTERS/SCANPIX
UNDERSØKER UDETONERTE BOMBER: Én bombe gikk av og to ble desarmert av politiet på ferieøya Mallorca på søndag. Politiet undersøker nå om bombene var tidsinnstilte. Dersom de var det, kan gjerningsmennene allerede har forlatt Mallorca. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk politi etterforsker nå om den baskiske separatistbevegelsen ETA fortsatt har en aktiv gruppe på Mallorca, eller om de har forlatt øya.

Den populære ferieøya har blitt rammet at flere bombeangrep den siste tiden, og tre personer har mistet livet.

- Nå jobber vi ut fra to hypoteser. At ETA fortsatt er her på øya, eller at de har forlatt den, sier Ramon Socias, regional innenriksminister, til radiostasjonen Cadena SER.

Han sier at politiet i løpet av mandagen regner med å kunne fastslå om bombene som detonerte søndag, var tidsinnstilte eller ikke. Var de det, kan de ha blitt utplassert for flere dager siden, og gjerningsmennene kan ha forlatt øya.

Ingen ble såret eller drept i søndagens angrep.

(NTB)