Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vet ikke om forandringen i Iran er reell

Bildt til Teheran.

 TIL IRAN:  Sveriges utenriksminister Carl Bildt og hans polske kollega Radoslaw Sikorski (til venstre) - her i forbindelse med et møte i Kiev 22. oktober i for med Ukrainas president Viktor Janukovitsj. Foto: Gleb Garanich, Reuters/NTB Scanpix.
TIL IRAN: Sveriges utenriksminister Carl Bildt og hans polske kollega Radoslaw Sikorski (til venstre) - her i forbindelse med et møte i Kiev 22. oktober i for med Ukrainas president Viktor Janukovitsj. Foto: Gleb Garanich, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Sveriges og Polens utenriksministre reiser til Teheran neste måned for politiske samtaler.

Møtene viser at forholdet mellom Iran og Vesten er under opptining, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Invitasjonen til Bildt ble offentliggjort i iranske medier i desember i fjor, og ble søndag bekreftet av Bildts pressetalsmann Erik Zsiga.

München først Bildt skal være i Teheran fra 3. til 6. februar, mens Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski er ventet i månedsskiftet mellom februar og mars.

sin blogg skriver Bildt at han først skal møte Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på den årlige sikkerhetskonferansen i München til uka.

- Reelt? Vet ikke - Sammen med sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået, Yukiya Amano, skal jeg møte Zarif der. Fra München reiser jeg direkte til Iran, og det blir det første besøket en svensk utenriksminister gjør til Iran på svært lenge, skriver Bildt.

- Om den utenrikspolitiske forandringen i Iran er reell, vet vi ikke i dag. Men gjennom diplomatiet vil vi forsøke å finne svaret på det spørsmålet. Vi vil forsøke å påvirke utviklingen i positiv retning, fortsetter Bildt.

I desember dro den italienske utenriksministeren Emma Bonino til Iran for møter med president Hassan Rouhani, og det var det første besøket fra EU på et så høyt nivå på nesten et tiår.

(NTB).


Hele Norges coronakart