Vet ikke om han er drapsmann

Eksmannen (39) husker ingen ting fra de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Den siktede barnefaren (39) sier han ikke husker noen ting fra de siste dagene. Heller ikke fra dagen drapet på ekskona (37) skjedde.

- Det er ingen vitner som knytter han til drapsstedet, og det er for tidlig å si hvilken rolle han har i denne saken, sier hans midlertidige forsvarer Arvid Sjødin til Dagbladet.no etter fengslingsmøtet.

Det er gjort et funn av en parkeringsbillett i mannens bil. Den viser at han parkerte i p-huset på det aktuelle tidsrommet.

- Dette viser bare at han var der. Hverken mer eller mindre, sier Sjødin.

Hans klient har til nå ikke kommunisert med politiet. Han har dårlig allmentilstand og trenger psykiatrisk behandling. Han har et sterkt ønske om å kommunisere til sine barn at han har det bra.

Hans ekskone (37) ble skutt i nakken og i ryggen mens hun var på vei ut av bilen. Det viser politiets etterforskning etter det Dagbladet.no kjenner til.

Bergenseren som ble pågrepet etter noen timers jakt etter drapet i parkeringshuset i Bergen i går, har bedt om å bli forsvart av Brynjar Meling. Han er i dag varetekstfengslet i fire uker. Han er sikrtet for overlagt drap og har motsatt seg fengsling.

I forkant av det planlagte fengslingsmøtet i dag klokken 12.45, sparket han sin oppnevnte forsvarer Turid Mæland. Han ba isteden om å bli forsvart av advokatfirmaet Arvid Sjødin, og fengslingsmøtet er derfor utsatt til klokka 14.

Advokat Arvid Sjødin, som er basert i Stavanger, kastet seg på flyet til Bergen for å rekke fengligsmøtet. Sjødin er mest kjent som forsvareren til Birgitte Tengs' tiltalte fetter.

Sjødin stiller selv på fengsligsmøtet fordi Meling for tiden er på reise.

Advokat Brynjar Meling ble rikskjent i Norge som forsvarer for terrorsiktede mulla Krekar. Han har også vært advokaten til bokhandleren fra Kabul, som ble kjent gjennom boken til Åsne Seierstad.

Advokat Brynjar Meling.
<B>PÅGRIPES:</B> Her pågripes den 39 år gamle marineoffiseren i Aurland.