- Vet ikke om han er i Sverige

Etterforskningsledelsen i Stockholm drukner i tips, men de vet fortsatt ikke hvem mannen på bildene fra NK er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokken 15 i ettermiddag arrangerte politiet i Stockholm en pressekonferanse hvor de redegjorde for hvor langt de har kommet i etterforskningen av drapet på utenriksminister Anna Lindh.

Etterforskningsleder Leif Jennekvist bekreftet at mannen på bildene er det de tror er gjerningsmannen. Men de vet fortsatt ikke hvem han er.

- Vi har fått noen navn, men vi har ikke gjort noen vurdering av navnene. Vi håper gjerningsmannen kommer til oss først, sier Jennekvist.

Tipsene strømmer inn til politiet, og de politiet gjennomfører kontinuerlige avhør av vitner. Desverre har de ikke fått noe mer konkret å gå etter, og Jennekvist gjentok oppfordringen til eventuelle ukjente vitner om å kontakte politiet.

Kniven var mordvåpenet

Lederen for det kriminaltekniske laboratoriet, Olof Egerstedt, kunne imidlertid bekrefte at mordvåpenet nå er identifisert. Kniven som gjerningsmannen kastet fra seg da han flyktet fra åstedet er beviselig brukt til å drepe Lindh. Derfor lever etterforskernes håp om å sikre seg gjerningsmannens DNA fortsatt.

- Så langt har ikke kniven gitt oss andre spor, men den er til DNA-analyse nå, sier Egerstedt.

Finner de ikke noe DNA på kniven, kan det være mulig å finne noe på gjerningsmannens klær.

- Vi analyserer klærne hans, men vi analyserer også klærne til Anna Lindh i tilfelle det skulle sitte noe av gjerningsmannens DNA også der, sier han.

Kan ha forsvunnet

En Claes Ohlson-butikk tvers over gaten for kjøpesenteret rapporterte i dag at de har funnet en tom slire i butikken. Kniven som er stjålet er en Mora-kniv, men politiet kunne ikke bekrefte at det var den stjålne kniven som ble brukt onsdag.

- Det er en helt vanlig Mora-kniv som er brukt, men vi vet ikke om den kom fra Claes Ohlson-butikken, sier Jennekvist.

På spørsmål fra salen om politiet tror gjerningsmannen fortsatt er i Sverige, var politiet usikre.

- Vi vet ikke om gjerningsmannen fortsatt befinner seg i landet, sier Jennekvist.

DENNE MANNEN JAGES:</B> Men politiet vet ikke hvor han er, eller hvem han er.