Vet ikke om kona vil bli president

- Vil ikke at hun skal tenke på det, sier Bill Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2008 er det presidentvalg igjen i USA. En av de heteste kandidatene til presidentvervet er Hillary Clinton, selv tidligere presidentfrue og nå senator i valgkretsen New York.

Selv snakker ikke Hillary høyt om sine fremtidsplaner, men de fleste tror at den ambisiøse politikeren kan tenke seg å overta kontorstolen i Det ovale kontor når George Bush har pakket ned papirene sine.

Skryter av kona si

Bush kan ikke velges til president i 2008 fordi en president ikke kan sitte i mer enn to perioder.

Ifølge Bill Clinton har ikke kona bestemt seg for om hun skal stille til valg ennå. Clinton skryter av kona og sier at hun har vært en fantastisk senator for New York, ifølge CNN.

- Jeg tror folk vil støtte jobben hennes, sier Clinton.

- Newyorkerne vet at hun har vært en god senator.

Konsentrerer seg om 2006

Vet ikke om kona vil bli president

En annen senator-kandidat i New York, Jeanine Pirro, beskylder fru Clinton for å bruke senatorposisjonen som dørmatte på vei inn i Det hvite hus. Pirro har uttalt i en av sine egne valgtaler at Hillary Clinton må være ærlig og fortelle velgerne i New York om sitt kandidatur i stedet for å bruke velgerne som dørmatte.

Kommentaren har irritert ektemannen, som tar til motmæle på vegne av kona.

- Jeanine Pirro tar feil. Hillary har ikke brukt noen dørmatte, sier Clinton.

I 2006 er det senatorvalg i New York, og Hillary Clinton er svært populær, men tar ikke gjenvalg som noen selvfølge. Bill Clinton sier at Hillary nå følger familiens egen regel og derfor bare tenker på senatorvalget:

- Ikke tenk lenger enn neste valg, ellers kommer du kanskje ikke lenger enn neste valg, forklarer Clinton. Derfor har Hillary heller ikke avgjort om hun stiller som kandidat til presidentvalget i 2008.

- Jeg vil ikke at hun engang skal tenke på det, sier eks-president Clinton.