Folkehelseinstituttet:

Vet ikke om smitte ute

FHI registrerer ikke om smitte forekommer utendørs, og kan derfor ikke peke på ett konkret tilfelle hvor noen har blitt smittet utendørs. Likevel har man strenge tiltak rettet mot utendørssamlinger i hele Norge.

UTENDØRS: Line Vold, avdelingsdirektør i FHI, sier de ikke vet nøyaktig hvor mange som smittes utendørs. Reporter: Frode Andresen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at de ikke registrerer om personer har blitt smittet innendørs eller utendørs, og derfor ikke kan si noe om hvor mange som har blitt smittet utendørs i Norge.

Likevel frarådes alle i hele Norge å ha mer enn fem gjester i egen hage. I Oslo er det forbudt å ha mer enn to gjester i egen hage, samt at det er forbudt å delta på en sammenkomst med mer enn ti personer i en park.

- Har dere registrert ett bekreftet smittetilfelle utendørs i Norge, avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet?

- Nå er det slik at i våre systemer, så er det ikke noen kategori for innendørs eller utendørs, så derfor er ikke dette noe som framkommer av den informasjonen som samles inn om dem som smittes i Norge, sier Vold til Dagbladet.

Hun forklarer at FHI for eksempel samler inn informasjon om folk har blitt smittet i arbeidssituasjon, i hjemmet eller på skolen, men at de ikke har kategorier som heter «innendørs» eller «utendørs». Derfor er det vanskelig å si noe sikkert om hvorvidt en smittet person har blitt smittet utendørs, ifølge Vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.