Veteran advarer om høyredreining i Rødt

Tidligere AKP-leder Jorun Gulbrandsen (70) mener forslaget til nytt prinsipprogram i Rødt er «reformistisk» og trekker partiet mot høyre.

REFORMISTISK: Tidligere AKP-leder Jorun Gulbrandsen mener utkastet til nye prinsipper i Rødt minner om høyredreining. Reporter: Mats Rønning. Video: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Et parti som kaller seg Rødt, et revolusjonært parti, skal være klar på hvem arbeiderklassen er. For partiet skal bry seg om arbeiderklassen og gå i bresjen for å få vekk kapitalismens gru, krig, imperialisme og miljøødeleggelser, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Hun var leder av Arbeidernes kommunistparti fra 1997 til 2006 og sentral da partiet og den gamle valgfronten RV la ned arbeidet og dannet Rødt i 2007. Under det rekordstore landsmøtet på Alnabru i helga er hun frivillig, ikke delegat.

Glad for nye medlemmer

I landsmøtesalen er det mange som ikke deler Gulbrandsens fortid i ML-bevegelsen. Flere er delegat for første gang, noe medlemsutviklingen gjenspeiler.

Antallet medlemmer har økt fra 1 700 i stiftelsesåret 2007 til flere enn 8 000.

- Kjenner du igjen partiet ditt?

- Ja , det gjør jeg selvfølgelig. For det første kjenner jeg igjen veldig mange mennesker som jeg har vært i samme parti med i tiår på tiår. For det andre så mener vi jo jevnt over det samme. Dette er et veldig fint sted å være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer