Veteranen Bernard (89) forsvant fra pleiehjemmet. Ble funnet 12 timer seinere i Normandie

Tjenestegjorde for Royal Navy under operasjon Overlord for 70 år siden. - Han er en fantastisk fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med medaljene møysommelig festet på jakka og ikledd en regnfrakk forlot han pleiehjemmet i går.

Krigsveteranen Bernard Jordan (89) hadde i forveien fått beskjed om at pleiehjemmet ikke kunne hjelpe ham med å delta på 70-årsmarkeringen for D-dagen. Det fant han seg ikke i, melder Daily Telegraph.

Slo alarm Forsvinningen gjorde at pleierne slo full alarm i går kveld, og politiet i Hove i Sussex gjennomførte en leteaksjon etter ham.

Men det var først 12 timer etter at han forsvant at politiet klarte å lokalisere Jordan i Normandie sammen med sine tidligere medsoldater.

89-åringen tjenestegjorde i Royal Navy under operasjon Overlord, og var klar på at han ønsket å markere D-dagen og minnes de som falt under offensiven for befrielsen av Nordvest-Europa.

- Jeg elsker dette: En 89 år gammel veteran ble meldt savnet av pleiehjemmet som sa han ikke kunne dra til Normandie. Vi fant ham der, skriver politisjef Nev Kemp i Hove på Twitter.

- Jeg håper vår veteran hadde en fin markering. Begrenset tid gjorde at pleiehjemmet ikke kunne få ham med på en offisiell tur, så han overrasket alle ved å ta saken i egne hender, skriver han videre.

- Fantastisk fyr Jordan var også borgermester i byen Hove i Sussex fra 1995 til 1996.

- Jeg fikk sjansen til å tjene folket i byen min og gjøre en jobb jeg elsket. Jeg er veldig stolt over det jeg fikk gjøre, sa han i et nyhetsbrev for pleiehjemmet i fjor.

Rådmann Garry Dunn har vært venn av Jordan i nesten 40 år, og sier at 89-åringen er en stolt brite.

- Han er en fantastisk fyr. Han har alltid vært svært beskjeden når det kommer til å fortelle om krigen. Jeg vet at han var involvert i D-dagen, men han ville aldri snakke om det. Jeg synes han er et perfekt eksempel på en generasjon som gjorde sin plikt, men som ikke følte at de måtte fortelle alle hva de hadde gjort, sier Dunn til Daily Telegraph.

- Det gjør meg stolt av å være britisk fordi han er en stolt brite. Han satte byen og landet først, og foran seg selv.