Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veteranfly styrtet i fabrikk - én omkom i Sør-Afrika

1954-modell skulle til museum i Nederland.

FRONTEN KNAKK: En av flygerne omkom da dette veteranflyet fra 1954 styret og kolliderte med en fabrikkbygning tirsdag utenfor Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. Foto: Phil Magakoe, AP/NTB Scanpix.
FRONTEN KNAKK: En av flygerne omkom da dette veteranflyet fra 1954 styret og kolliderte med en fabrikkbygning tirsdag utenfor Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. Foto: Phil Magakoe, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person omkom og 20 ble skadd da et veteranfly styrtet på et jorde utenfor den sørafrikanske hovedstaden Pretoria tirsdag.

Flystyrten fant sted på en grasslette i forstaden Wonderboom nord for sentrum av hovedstaden. Flyet var et Convair-340 bygget i 1954. Det skulle om kort tid bli fløyet til flymuseet Aviodrome i Nederland.

Flyet traff en liten fabrikkbygning da det krasjet, og brakk i flere deler. To personer som var inne i bygningen, er blant de skadde.

- Flyet hadde 19 om bord, det inkluderer mannskapet på to, sier Johan Pieterse, talsmann for redningsmannskapene. En av de to i cockpiten omkom i ulykken, og 20 andre har skader som enten er alvorlige eller kritiske, opplyser han.

Årsaken til styrten er ennå ikke kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media