FRONTEN KNAKK: En av flygerne omkom da dette veteranflyet fra 1954 styret og kolliderte med en fabrikkbygning tirsdag utenfor Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. Foto: Phil Magakoe, AP/NTB Scanpix.
FRONTEN KNAKK: En av flygerne omkom da dette veteranflyet fra 1954 styret og kolliderte med en fabrikkbygning tirsdag utenfor Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. Foto: Phil Magakoe, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Veteranfly styrtet i fabrikk - én omkom i Sør-Afrika

1954-modell skulle til museum i Nederland.

En person omkom og 20 ble skadd da et veteranfly styrtet på et jorde utenfor den sørafrikanske hovedstaden Pretoria tirsdag.

Flystyrten fant sted på en grasslette i forstaden Wonderboom nord for sentrum av hovedstaden. Flyet var et Convair-340 bygget i 1954. Det skulle om kort tid bli fløyet til flymuseet Aviodrome i Nederland.

Flyet traff en liten fabrikkbygning da det krasjet, og brakk i flere deler. To personer som var inne i bygningen, er blant de skadde.

- Flyet hadde 19 om bord, det inkluderer mannskapet på to, sier Johan Pieterse, talsmann for redningsmannskapene. En av de to i cockpiten omkom i ulykken, og 20 andre har skader som enten er alvorlige eller kritiske, opplyser han.

Årsaken til styrten er ennå ikke kjent.