Veterinær tiltalt for å ha brukt valper for å smugle heroin til USA

En veterinær er tiltalt for å ha smuglet heroin fra Colombia til USA. Ifølge tiltalen smuglet han stoffet i magen på valper. 

REDDET: Disse valpene ble reddet fra en gård i Colombia. Foto: U.S. Drug Enforcement Administration via AP / NTB scanpix
REDDET: Disse valpene ble reddet fra en gård i Colombia. Foto: U.S. Drug Enforcement Administration via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Veterinæren ble pågrepet i Spania og utlevert til USA mandag, heter det i en pressemelding fra det amerikanske justisdepartementet.

- Som det kommer fram av tiltalen er han ikke bare en narkotikasmugler, han brøt også løftet han har gitt som veterinær om å hindre lidelse da han smuglet heroin i magen på valper, sier talsperson for påtalemyndigheten Richard P. Donoghue i New York.

Opererte heroin inn i valpene

Den tiltalte 38 åringen skal ha operert inn poser med flytende heroin, før han åpnet valpene igjen for å ta posene ut igjen når de ankom USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP mener amerikanske myndigheter at veterinæren smuglet heroinen for et colombiansk narkotikakartell.

Veterinæren hadde, da han ble pågrepet i Spania i 2015, vært på rømmen siden 2005, da colombianske myndigheter arresterte rundt to dusin narkotikasmuglere.

Før han rømte hadde han «oppnådd en viss berømmelse», som følge av anklager om at han var en del av et barbarisk system som gjorde hunder og valper til «dyresmuglere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer