Veterinærforeningen forbannet på Brekk

Mener landbruksministeren går over grensa.

HISSIG: President Marie Modal i Veterinærforeningen er skuffet over landbruksministerens uttalelser som hun kaller «sleivete» og «unyansert». Foto: Veterinærforeningen.
HISSIG: President Marie Modal i Veterinærforeningen er skuffet over landbruksministerens uttalelser som hun kaller «sleivete» og «unyansert». Foto: Veterinærforeningen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| President Marie Modal i Veterinærforeningen er forbannet etter landbruksminister Lars Peder Brekks uttalelser til Dagbladet om cellegiftbehandling på kjæledyr. Brekk er skeptisk til cellegiftbehandling og sa at han trodde noen veterinærer fort tenker på penger foran dyret velferd.- Som president for alle veterinærene i Norge får jeg en trang til å si at jeg ikke finner meg i at ministeren velger å mistenkeliggjøre vår yrkesgruppe, sier Modal, som selv praktiserer som smådyrveterinær.

- Brekk kobler vår yrkesutøvelse og etikk opp mot at vi overbehandler dyr for vår egen vinnings del. Dette er sleivete og udokumenterte uttalelser, mener hun.

- De som jobber på disse klinikkene Brekk viser til er akademikere med seks års utdannelse med en veldig beskjeden lønn. Om ministeren har dokumentasjon på at disse overbehandler dyr får han komme med den.

Modal er enig i at det kan koste mye penger, men forklarer at årsaken til dette er at det blir brukt kostbare medisiner og kostbart utstyr.

Dypt uenig- Jeg er dypt uenig i at det er veterinærene som er pådriverne til de dyre behandlingsmetodene. Det er ofte ressurssterke, velinformerte og krevende dyreeiere som vil ha dyret sitt behandlet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer